Arıklı, katıldığı bir TV programında son günlerde gündemde olan  GAÜ’nün 13 otobüsünün gümrükte bekletilmesiyle ilgili soruyu yanıtladı.

Güven Arıklı,  “Bizler işlerimizi kavga ederek çözme meraklısı değiliz. Çünkü bizler akademik vizyonu olan, ülke insanı ile  barışık, dış ülkelerdeki temsilcikleri ile ambargoların kırılmasında önemli görevler üstlenmiş eğitim sevdalılarıyız” dedi.

Gümrükte bekletilen otobüsler konusunda GAÜ’ye kamuoyu desteğinin büyük olduğunu, çok sayıda destek mesajı aldıklarına işaret eden Arıklı “Bizler yıllardır uygulanan yöntemlere uygun olarak ülkemize 13 adet otobüs daha getirdik, gümrükte bekletilen araçların yaklaşık değeri 550 bin İngiliz Sterlin, GAÜ odlarak bu parayı eğitimde kalitenin daha ileriye taşınması için de harcayabilirdik. Ancak ülkede toplu taşımacılık hizmetleri gerektiği şekilde olmadığı için öğrencilerin yoğun talepleri sonucunda bizler ve bizim gibi üniversiteler öğrenci taşımacılığında hizmet üretme zorunda kalmakta, elini taşın altına koymaktadır” dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti gidermek dışında bir amacı olmadığını vurgulayarak, bu sorunun bir an önce giderilmesi noktasında yetkililere seslenen Arıklı, bugüne kadar uygulanan prosedürde tanınan haklar neyse o haklarının yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Arıklı, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili fikirlerinin sorulması üzerine,  yerel bir gazetede anket sonuçları açıklandığını ve Eroğlu’nun o ankette de birinci çıktığını anımsatttı. Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti dışındaki partilerde yaşanan iç çekişmelerin seçime olumsuz yansıyacağı değerlendirmesinde bulunan Güven Arıklı,  “UBP-DP destekli bağımsız aday Derviş  Eroğlu, yılların deneyimini bu seçimde de gösterip yarıştan bir kez daha lider çıkacaktır” dedi.