Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu’nun, bugün, Behçet Çelebi başkanlığındaki Bilimsel Düşünceyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu’nu kabul ettiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, dernek başkanı Behçet Çelebi ziyaretteki konuşmasında, yoğun işlerine karşın ziyarete olanak sağlayan Amcaoğlu’na teşekkür etti.

Çelebi, ziyaretin ana nedeninin, Uzay Gözlem Evi’nin yapılacağı bölgenin belirlenmesi olduğunu anlatarak, bu konuda Ali Çetin Amcaoğlu’nun desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Çelebi, projenin en temel amacının, uzay bilimleri konusunda bilimsel çalışmalar yapmak; çalışmanın sonuçlarının kamuoyuna duyurulmasını sağlamak; halkı uzay bilimleri hakkında bilgilendirmek olduğunu kaydetti.

Behçet Çelebi, bu proje ile öğrencilere, KKTC halkına ve KKTC’ye gelen turistlere uzayı gözlemleyerek tanıma fırsatı yaratılmış olacağını belirtti.

“Gözlemevi projesinin teknik ve işleyiş bakımından her türlü sorumluluğu üstlenen” Uzay Bilimleri Uzmanı Hasan Demir ise, Bakan Amcaoğlu’na proje hakkında teknik bilgiler aktardı. Demir, projenin akademik danışmanlığını Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ethem Derman’ın yapacağını söyledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu ise konuşmasında, projeye ve projenin yaratıcısı genç ekibe olanakları ölçüsünde elinden gelen desteği vereceğini belirterek, projenin özellikle çocukların merakla izleyeceği bir proje olduğuna işaret etti.