Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Anamur Turizm ve Kültür Derneği heyetini kabul etti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  Dernek Başkanı Fuat Uğur, Amcaoğlu’na dernek faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi ve birlikte çalışma yapma arzusunda olduklarını belirtti.

Uğur, Anamur’da tarımın giderek geliştiğini,  TC’den gelecek suyun çıkış yerinin Anamur olması nedeniyle su projesinde bilgi ve birikimlerin paylaşılması için işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

AMCAOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu da Kıbrıs Türk halkının hedefinin Anavatan ile ilişkilerin en iyi düzeyde olmasını sağlamak olduğunu, tanınmamış bir ülke olarak TC’nin KKTC’ye sahip çıkmasıyla birçok sorunun aşıldığını kaydetti.

Amcaoğlu, TC’den borularla su getirme projesinin hayata geçmesiyle KKTC’de tarımsal alanda gelişimin sürdürüleceğini, ülkenin çehresinin değişeceğini ve buna paralel olarak turizmde de işbirliği ile önemli gelişmeler kaydedileceğini ifade etti.

Filistin’de yaşanan olayları anımsatan Amcaoğlu, Filistin’in TC gibi bir Anavatanı olmadığı için felaket yaşandığını, KKTC’nin ise bir Anavatanı olduğunu belirtti.