CHP'li İnce, Eğitim Komisyonunda yaşanan olayları değerlendirirken, “Her şey planlı. Daha öğlen 150 dürüm ve ayran söyleniyor. 15.30'da komisyon salonunu işgal ediyorlar. Hiçbirinin elinde yazılı metin yok. Konuşmak için değil fedailik için gelmişler” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda yaşanan olayları değerlendirirken, “Her şey planlı. Daha öğlen 150 dürüm ve ayran söyleniyor. 150 dürümü yiyorlar. 15.30'da komisyon salonunu işgal ediyorlar. Hiçbirinin elinde yazılı metin yok. Konuşmak için değil fedailik için gelmişler” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

İnce’nin dikkat çeken açıklamaları şöyle:

-Biz sesimizi çıkarıyoruz Medya mensuplarına kimlerin vurduğunu da biliyoruz.

-Her şey planlı. Daha öğlen 150 dürüm ve ayran söyleniyor. 150 dürümü yiyorlar. 15.30'da komisyon salonunu işgal ediyorlar. Hiçbirinin elinde yazılı metin yok. Konuşmak için değil fedailik için gelmişler. Uzun boylu ve güçlüleri öne dizmişler. İçeri Sadece Hamzaçebi, Tarhan ve ben, yani üç Grup Başkanvekili girebildik. Söz taleplerimiz yok sayıldı. O kargaşada oylama yapıldı. Bu görüşmeler yok hükmündedir.

-Meclis Başkanı Cemil çiçek, Tayyip Erdoğan'ın zabıta müdürü değil. Görüntüleri izlesin. Komisyon üyesi olmayanlar el kaldırıyor.

-Ustalık dönemim diyordun, zorbalık, eşkıyalık ve zulüm döneminmiş. 30 dakikada 29 madde geçti. Bu bir dünya rekoru.

‘RECEP PAŞA’

-12 Eylül'de Evren Paşa'nın yönetiminde cezaevlerinde zulüm vardı. Şimdi Recep Paşa'nın döneminde Meclis'te zulüm var.

-Salonun kapısını tutup, geometrik ve hacimsel çoğunluklarına güvenip yasayı Genel Kurul'dan geçirebilirler. Ama sonuna kadar direneceğiz.

-11 Mart demokrasinin lekeli ve tecavüzlü günüdür. Bu tarih AKP terörünün Meclis'e geldiği gündür.

-Meclis Başkanı korkudan sesini çıkaramıyor. Acaba beni koltuktan ederler mi diye konuşamıyor.

-Komisyon Başkanı'na da sözüm var. Koltuğunu korudu. Çok üzülüyordu ‘kaybeder miyim’ diye. Herhalde oylamayı yaptı diye gecen huzurlu uyumuştur.

-Herkes gördü, Başbakan Mardin'den talimatı verdi, sopayla yasa geçirildi. Bu ısrarlarından biri de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin maddeler arasında olması herhalde. Herhalde çok istedi bunu.

-Meclis Başkanı'nda (Cemil Çiçek) biraz haysiyet ve yürek varsa bu toplantıyı iptal. Bunu yaparsa her gördüğüm yer de tebrik edeceğim, yoksa kendisini artık tanımıyorum Hiçbir toplantısına da gitmem. Çünkü bu kadar dik duruşu gösteremeyen bir adamla konuşulacak bir şey yoktur.

AVCI'YA YALANLAMA

Komisyon Başkanı Nabi Avcı'nın kendisine Akif Hamza Çebi'nin bantlık attığı iddiasıyla ilgili soruya ise şöyle yanıt verdi: "Akif Hamza Çebi'ye o yakışmaz. çünkü o karakterde bir insan değildir. Kendi ayıplarını kırtasiye malzemesi üzerinden kapatmaya çalışmasınlar.

'Yere düşen bir milletvekiline tekme atanlar şerefsizdir' dedim. Benim ağzımdan söz bir kez çıkar. Bu topraklarda bir delikanlılık vardır. Yere düşenlere tekme atanlar şerefsizdir. Varsa öyle biri çıksın ben de onun yüzüne karşı 'şerefsizsin' diyeceğim."