ŞEBEKENİN ELEBAŞISI ACABA KİM?

Alsancak’ta meydana gelen ve etkisi Girne sınırlarını değil ülke sınırlarını aşan sahtekarlık olayında sonun başlangıcı başladı.

Sahtekarlıkla malı satıp yaklaşık üç yüz bin İngiliz Sterlinini alan kişi polisin başarılı bir operasyonuyla yakalandı.

Şimdi sıra işbirlikçilerini yakalamakta.

Bir vekaletnamedeki en önemli unsur, Devletin imzasına güvenerek işlem yaptığı kişi halk arasında bilinen ismiyle NOTER yasal ismiyle  Tasdik Memurudur.

Sahte vekaletname ile araziyi satan kişinin düzenlediği vekaletnameyi acaba hangi Tasdik Memuru onayladı.

Sahte Vekaletnameyle arazi sattığı için tutuklanan sahte emlakçı mahkemeye çıkarılırken gözler sahte vekaletnameyi tasdikleyen Tasdik Memurunu aradı ancak halen daha vekaletnameyi tasdikleyen kişi ortalarda yoktu.

Polis içerisinden edinilen bilgilere göre Tasdik Memuru isminin de sahte bir isim olduğu söylense bile bu bizlere inandırıcı gelmedi.

Acaba diyoruz bu Tasdik Memuru biraz torpilli birisidir de korunuyor mu ?

Polis Genel Müdürlüğü sahte vekaletname ile ilgili detayları da basınla ve dolayısıyla halkla paylaşmalıdır.

Buradan edinilen kötü tecrübeyle de anlaşılmıştır ki Maliye Bakanlığı da artık Tasdik Memurlarının isimlerini ve imza örneklerinin Tapu Dairelerine de ulaştırılmasını temin etmelidir.

Tasdik Memuru olarak atanan kişi görevlendirmeyi alır almaz Mahkemeler, Vergi Dairesi, Kaymakamlık gibi yerlere atanma yazısının bir suretini ve imza örneklerini bırakmak zorundadır.

Aksi halde düzenlemiş olduğu bir evrak imza tasdiği için Kaymakamlığa gittiği zaman imza örneği içeride olmadığı için işleme alınmaz.

Pekala kaç tane yere verilen görevlendirme yazısı ve imza örnekleri, Tasdik Memurlarının yaptığı işlemlerin en fazla kullanıldığı yer olan Tapu Dairelerine niye bildirilmiyor ?

Ülke nüfusuna göre oldukça fazla olan Tasdik Memurluğunun da artık bir sisteme oturtulması gerekmektedir ve zamanı geldi de geçiyor bile.

Bir nusibet bin nasihatten iyidir derler. Belki bu kötü olaydan bazı dersler çıkarır ve bundan sonrası için önlemleri artırırız.