Yarın sevgililer günü... Yine hediyeler, fotoğraflar, birbirinden güzel sözler sosyal medyada tavan yapacak. Peki sevgi bu mu? Evet süprizler, hediyeler, güzel sözler bunlar çok güzel fakat tek başlarına bir anlamı yok. Sevdiğiniz kişeye her zaman onu sevdiğinizi hissetirmeniz gerekir. Sizin onu sevdiğinizden emin olması aşkın ömrünü belirleyendir.

Hayatınızdaki insana kendini önemli hissettirmelisiniz.  Bunu bir çok şekilde yapabilirsiniz. Seni seviyorum demek her zaman sevmek demek değildir. Çünkü sadece söylemde kalan bir sevgi hiçbirşey ifade etmez. Sevdiğiniz kişiyi aramak, mesaj atmak, ona zaman ayırmak, onun sorunlarıyla ilgilenmek, onun için önemli olan konulara önem vermek, bir sorunu varsa yardımcı olmak, gece dışarı çıktığında; eve gidince mesaj at demek veya eve gelene kadar beklemek vb gibi küçük ama detayda önemli konulara değinmek onu önemsediğinizi ve sevdiğinizi gösterir.

Sevgi; saygı ve güven ve sadakatle  beraber olunca anlam kazanır. Sevdiğiniz kişiye saygı duymalısınız. Onu küçümser, fikirlerini değerlerini eleştirirsek o da size aynısını yapar ve  karşılıklı saygısızlık oluşur böyle bir ortamda da sevgi olmaz. Saygı duymadığınız kişiyi sevemezsiniz. Karşınızdaki kişiyi olduğu gibi kabul etmelisiniz.

Güven sevginin olmazsa olmazlarından biridir. Güven duymadığınız birini sevemezsiniz. Güven vermediğiniz kişi de sizi sevemez. Sürekli şüphe içinde olmak hem sizi hem de karşınızdaki insanı yıpratır. Karşınızdaki insanın telefonunu karıştırmak, onun bir açığını yakalamaya çalışmak, iş arkadaşlarını kıskanmak vb ne kadar zor ve yorucudur.

Tartışmalar olmazsa  yaşamdaki ilişkilerde monotonluk yaratır, ama her tartışmada ilişkiyi bitirmek, küsmek günlerce aramamak da sevgiyi ve dolayısıyla aşkı yıpratır. Tartışmaları uzatmayın. Eğer beraberseniz birbirinizi seviyorsunuzdur. Yıpratmaya, uzatmaya gerek yoktur.

Aranızda saygı, güven ve gerçek sevgi varsa o zaman hediyeler ve süprizler anlam kazanır.

Hayatınıza dahil ettiğiniz herşey sevgi ister. Çocuklarımız sevgiyle büyürse güvenli, kendileriyle barışık ve mutlu birer birey olurlar. Sevdiğimiz işi yaparsak zamanın nasıl geçtiğini bile anlamaz ve mutlu oluruz, işe istekli gideriz. Beslediğimiz veya sokaktaki hayvanlara da sevgiyle yaklaşmalıyız. Ağaçları, çiçekleri doğayı bir şarkıyı mutlaka sevmeliyiz .  O zaman hayatımız daha güzel daha anlamlı ve gerçekteki aşkla güzel olur.

Yarın 14 Şubat ve sadece hayatınızdaki kişiye değil tüm sevdiğiniz, sizin için özel olan herkese sevginizi gösterin. Arayın, mutlu edin , mutlu olunuz. Mutlu olan insan çevresine pozitif enerji katar.

Sevgi dünyadaki en güzel ve temel duygudur. Sevgisiz hiçbişeyin  anlamı yoktur.Sevgiyle kalın ve öncelikle kendinizle barışık olun! Kalbinizdeki tasarruf sevgi olsun...