Unutuldu mu kurutulmuş güller gibi...

Açılışının birinci yıldönünü doldurduğumuz şu günlerde, halayet şehir diye adlandırdığımız artık kapalı değil açık maraşımız'a ne oldu veya nolcak?

Sayın Cumhurbaşkanı Tatarın 20 Temmuzda söylemiş olduğu maraşın %3.5 kısmını açacağız ve hemen akabinde geçtiğimiz günlerde bunu değiştirerek %3.5 kısmından daha fazlasını açacağız ifadesinde ne demek istemiş?

Planlanan ve anlatılan bu yüzdelik oranından ne anlamalıyız?

* Bahse konu geçen yüzdelik kısmının denk geldiği askeri statüsünden çıkartılarak hak sahiplerine açılım gerçekten sağlanacak mi?

* Açılımın sağlandığını düşünürsek, hak talebi redi durumunda hangi zengin iş adamlarına peşkeş çekilecek?

* Bu yüzdelik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti yatırımcı kardeşlerimize ne kadar hak verilecek? Ne de olsa minnettarız demişti...

*İçerisinde sadece plaj ve askerin faal durumda olduğu ve geri kalan kısımlar tıpkı bir korku filmi sahnesini çağrıştıran yerler hakkındaki %3.5 ' fazlası için temiz kalıcı çözümler hazırlandı mı?

*Yıllardır hasır altı yapılan hayalet şehir için şu an gündemleri dopdolu olan hükümet liderlerimiz acaba hangi plan peşindeler?

*Sözü edilen payın reel anlamda olumlu bir şekilde sonuç vermesi için askeri statüsünden çıkartılması sözü acaba akabinde ne saklıyor?

*Kırk altı (46) yıl kapalı olan ve kademeli açılımı ile bizleri meşgul eden bu şehrin, Kuzey Kıbrıs Türk vatandaşlarının lehine hangi çalışma ve çabalarınız var veya olacaktır?

*Vakıflara ait olduğu söylenen yerler ile ilgili ters düşmeden, iç savaşa sebep olmadan nasıl bir yol izleyeceksiniz?

* Askeri statüden çıkma talebinizin kabul görme şansı ne kadar ?

Kısacası aklımızda deli sorular ve cevap verecek mercilerin şu günlerdeki telaşlarını anlamak da bizim için çok anlamsız olmakla birlikte yine başladığınız her şeyi yarım bıraktığınız gibi bu da böyle kalacağa benziyor. Ertelemek günü kurtarır sadece. Geceden sabaha ürettiğiniz halkın ve ülkenin hiçbir zaman yararına olmayan kararlarınız için bu konuda da endişeler içindeyiz.

Kırk altı yıldır kapalıydı. Şimdi anlaşılan akıbeti için de yirmi yıl bekleyeceğiz gibi görünüyor..

Karakuş