SAHİ MERYEM'E N'OLDU???

Yaklaşık 18 gündür kayıp olan bir insan, bir can, bir kadın....

Hala bulunamaması ne tuhaf. Sağlık problemi olan bir insan evinden çıkıyor veya çıkartılıyor. 18 gündür kendisinden haber alınamıyor. 39 yaşında olmasına rağmen çocuk bedeni ve ruhunda olan bu arkadaşımızın hayatından endişe duyulmuyor mu?

Hırsızlık yapan kıskıvrak, yakalanıyoken en fazla 24 saat içerisinde bulunuyorken Ergenlik dönemi yaşayan ,anne babaya kızan evi terk eden onlarca kız çocuğumuz en geç 48 saat içerisinde bulunuyorken. Vurup kaçanı, soyup kaçanı, dövüp kaçanı saatler içerisinde buluyorken.

Soruyoruz MERYEM neden hala bulunamadı???

Kendi başına çıkıp gidecek kadar iradesi mevcut olmayan hasta bu arkadaşımızın tek başına gidemeyeceğini anlamamız bu kadar zor mu? 18 gün az bir zaman değildir. Ne ile karşılaşacağız hepimiz bunu da biliyoruz. Nerede napıyor, ne yer, ne içer diye düşünmeyi sadece ben bırakmadım sanırım.

Kuzey Kıbrıs'taki insan hayatı bu kadar mı önemsiz? Bu kadar mı giden ne olursa olsundur? Aklımın almadığı 18 gündür canlı cansız hiç bir şeklide bulunamıyor oluşu. Bu nasıl bir sistem? Bu nasıl bir insan hayatına önem? Bu nasıl bir arayamamak ve bulamamak?

Yerin dibine saklanan, uyuşturucu satıcıları her nedense elleri ile koymuş gibi bulunuyor . Darp edeni kıskıvrak yakalıyorlar. Vurup kaçanı en fazla 6 saat içerisinde yakalıyorlar. Fakat MERYEM hala bulunamıyor. Kaç gün arandı ? Nerede kimler aradı? Kimler sorgulandı? Her yer karış karış arandı mi?

Çok Sayın Cumhur başkanı Bir vatandaşın günlerdir kayıp... Ey Sayın Başbakan Elini dahi kaldıramayan bir insan günlerdir kayıp.. Ey polis teşkilatı mensupları Kimseye zararı olmayan hayat boyu karşınıza çıkmayan bir can kayıp...

Yazık!!!

Bu gün Meryem, yarın çocuğumuz daha sonraki gün bizler sizler . Kayıp olduğumuz an kimsenin bizleri bulacağı yoktur. Can ve mal güvenliği sıfırın altında olan bir ülkenin vatandaşları olarak kime nasıl güveneceğiz? Hükümet kurmak , koltuk kapmak, halkın cebini delmekten öte artık maaşlarına el koyma proje ve planlarınıza az biraz ara verip dışarıda kandırılan, kaçan kaçırılan, istismara uğrayan, tehdit edilen ve de öldü mü kaldı mı diye bilinmeyen insanlarınızın hayatlarına sahip çıkınız.

Her neredeysen MERYEM sen bizi affet. Bizim elimizden gelen bu kadar malesef.

Ve siz yetkiler BİLİYOR MUSUNUZ MERYEM HALA KAYIP!!

KARAKUŞ