Sadece ergenlikte döneminde değil, hayatın sonraki dönemlerinde de karşılaşılabiliyor. 

Peki ama yüzdeki, sırttaki ve vücudun diğer bölgelerindeki sivilcelerle nasıl baş etmek gerekir? 

Düzenli egzersiz, vücut sağlığını artırırken stresi azaltıyor. Yani egzersiz, sivilcesi olan herkes için iyi bir yöntem. Spor, ciltteki kan dolaşımını artırarak hücrelerin oksijen alımını artırır. Bu sayede akne oluşumu azalır ve olası diğer cilt sorunları da engellenir. Aynı zamanda lekeler ve siyah noktalar daha hızlı iyileşir.

Akneler, özgüven sorunu yaşamanıza yol açarken, spor yapmak, aynı zamanda daha fit bir vücutla kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlar. Çünkü vücut sporla mutluluk hormonu olan endorfin salgılamaya başlar.

Egzersiz, akneye meyilli ciltlerde sorunlara sebep olan büyüme ve stres hormonlarının da düzenlenmesine yardımcı olur. Fakat egzersizin de fazlasından sakının. Çünkü bu da testosteron seviyesinin ve yağ üretimin artmasına sebep olabilir ve akneler kötüleşebilir.

Akne sorununa çözüm olarak en iyi egzersizler yüzme, kürek çekme, hafif tempolu koşu, tempolu yürüyüş ve takım sporlarıdır. 

Tüm egzersizler gibi bisiklete binmek de sivilce sorununun yanı sıra kalori harcamanıza ve kilo vermenize yardımcı olur. Bisiklete binerek nasıl zayıflayabilirsiniz? yazımızdan ne kadar sürede kaç kalori yakabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Yüzme, cildi hem içten hem dıştan temizleme etkisiyle en etkili egzersizdir. Sadece yüzdükten sonra cildinizdeki tuz veya klorun iyice durulandığından emin olun.

Spor yapmadan önce yüzünüzdeki bakterileri temizlemek için doğal çay ağacı özlü yıkama jeliyle yüzünüzü yıkayarak spor süresince terleme yoluyla sivilcelerin yayılmasına engel olun.

Eğer sırtınızda ve göğsünüzde sivilce varsa, spordan önce duş alın ve temiz, kuru bir havlu ile kurulanın.

Asla spor yaparken yüzünüzde makyaj olmasın. Cildinizin de nefes almaya ihtiyacı var ve makyaj terle karışarak bakteri üretimini artırır, gözeneklerin tıkanmasına yol açar. Daima spordan sonra duş alın ve yeni, temiz kıyafetler giyin. Spor yaparken giydiğiniz elbiseleri de bakterilerden arındırmak için yıkayın.