Sabah'ta yer alan habere göre 5 hayati neden şöyle sıralanıyor:

1 GÖBEK YAĞLARINI YAKIYOR
Kilo alan kişilerde yağlanma göbek ve bel bölgesinde oluşmaya başlıyor. Yapılan araştırmalara göre; az yağlı bir diyetin uygulandığı kişiye özel beslenme programında, günde iki bardak süt tüketmek yağ yakımı için yeterli oluyor. Süt, içerdiği kaliteli protein ve lioneik asit gibi yağ molekülleri ile kilo kontrolüne yardımcı oluyor.

2 GÜÇLÜ KEMİKLER İÇİN ŞART
Mineral açısından son derece zengin olan süt aynı zamanda zengin bir kalsiyum kaynağı. 1 litre süt içinde bulunan kalsiyum; 10 kilo et, 5.2 ekmek, 13 kilo patates, 17 kilo elma, 3 kilo marul ya da 2 kilo havuçta bulunan kalsiyuma eş değer oluyor. Bu nedenle sağlıklı kemikler için süt içmemiz şart.

3 BEYNE ENERJİ SAĞLIYOR
Süt beyin için faydalı ve beynin ihtiyacı olan enerjiyi sağlıyor. İçerdiği yüksek protein ile vücut dokularının gelişmesine yardımcı olan süt, odaklanma yeteneğini ve hafızayı güçlendiriyor.

4 TANSİYONU AZALTIYOR
Hipertansiyon için kullanılan bazı ilaçların olası olumsuz etkilerini azaltmada sütün yararları olduğu saptanmış. Süt, vücuda daha fazla kalsiyum sağlıyor. Kalsiyum da kalpdamar hastalığı riskini yüzde 15'e kadar azaltabiliyor.

5 KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR
Az yağlı olan sütteki hayvansal yağ azaldığı için doğrudan kolesterol düşürüyor. Sütü az yağlı olanlardan tercih etmek, hem daha fazla kalsiyum alımını sağlıyor, hem de günlük kolesterol alımını azaltıyor.