Limonun Mucizevi Faydaları

Ben size öncelikle kendi deneyimimden kısaca bahsetmek istiyorum. Normalde minyon tipli bir yapıya sahibim. Herkesin “senin kilo ve selülit problemin olamaz” diye etiketlendirdiği gruptanım yani. Ancak gerçekte selülitlerin kilo ile orantılı olmadığını bilen bilir.

Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine sabahları aç karnına sıcağa yakın suyun içine damlatılmış bir iki damla limon ve su karışımını içmeye başladım. 10 gün boyunca her sabah bunu üşenmeden yaptım. Üstelik olayı biraz abartıp 2 veya 3 bardak üstüste içiyordum. 10 gün sonraki sonuç sabah mahmurluğu ile hazırlanan çileye bedeldi: 0 selülit! Selülit kremlerini, kimyasal katkılı ürünleri, tedavileri vs. bir yere atın. Çözüm yine doğa anneden geliyor.

Selülite meyilli bir cildiniz varsa, mutlaka limonlu su içmeye başlamalısınız.

Belli aralıklarla bu kürü devam ettirmelisiniz. Dileyen günlük hayatının da bir parçası haline getirebilir. Üstelik limonlu su içmenin faydası bununla da bitmiyor zira bu faydaları say say bitmez. Ancak bunlar arasında belki de en önemlisi her sabah ılık suda limonlu suyu içmek içerdiği yüksek oranda C vitamini ve potasyum sayesinde bağışıklık sisteminizi kuvvetlenmesi.

Limonu sadece hastalık dönemlerinizde değil, sağlıklı olduğunuz anlarda da tüketmeli, vücut direncinizi yüksek tutmalısınız. C vitaminin aynı zamanda kan basıncını dengelediğini unutmayın.Limon aynı zamanda Ph oranını dengeliyor. Kendisi her ne kadar asitli bir meyve olsa da vücudumuza girdiği anda alkalik olma özelliğini kazanır ve alkalik besinler de sağlıklı bir bedenin en önemli kaynaklarından biridir. İnanılmaz, değil mi?

Bayanlar, şimdi burayı iyi okuyun…

Limonlarda bulunan yoğun pektin lifi zayıflamanıza yardımcı oluyor! Çünkü bu liflerin içeriği çok acıkmanızı engelliyor. Zaten yapılan araştırmalar sonucunda alkalik diyet uygulayanların daha sağlıklı bir şekilde zayıfladığı görülmüş. Limonlu ılık suyu içmek aynı zamanda sindirimi kolaylaştırıyor, mideyi rahatlatıyor. Bununla birlikte idrar söktürücü olarak da biliniyor.

C vitamini cilde parlaklık kazandırdığından, her gün bu meyvenin düzenli olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Doğanın bize armağan ettiği bu sarı meyveyi en kısa zamanda kullanmaya başlamanız dileği ile.