Konya'da ağrı şikayetiyle gittiği hastanede sol böbreğinde taş olduğu belirlenen hastadan, ameliyatla 248 adet taş çıkarıldı. 

Konya'da ağrı şikayetiyle gittiği hastanede ameliyata alınan hastanın sol böbreğinden, büyüklükleri 2,5 ile 0,3 santimetre arasında değiştiği öğrenildi.


Beyşehir ilçesinde yaşayan Aziz Telli (48), karın boşluğunda uzun süredir devam eden ve son günlerde şiddeti daha da artan ağrılar nedeniyle Özel Konya Anıt Hastanesi'ne başvurdu.

Hastanın, burada yapılan tetkiklerinde sol böbreğinde çok sayıda taş olduğu belirlendi. Hemen ameliyata alınan Telli'nin böbreğinden, büyüklükleri 2,5 ile 0,3 santimetre arasında değişen 248 adet taş çıkarıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Opr. Dr. İskender Nesimioğlu  yaptığı açıklamada, hastanın kendilerine sol yan tarafındaki ağrı şikayetiyle geldiğini söyledi.

"Bu çok nadir görülen bir durum"

Böbreği açtığımız zaman tam 248 tane taş çıkarttık. Bu çok nadir görülen bir durum. Böbrekte taş olabilir ama bu kadar fazla olması, çok sık görülen bir durum değil.

Sonrasında böbrekteki taşları temizledik. Ameliyat son derece başarılı geçti. Genel durumu gayet iyi. Birkaç gün kontrol altında tuttuktan sonra taburcu etmeyi düşünüyoruz."