Genç görünmek herkesin hakkı.. Peki bunu nasıl sağlayacağız?

Türkiye'de yer alan habere göre her zaman olduğu gibi doğa bu noktada da imdadımıza yetişti. Yaşlanmanın en temel belirtilerinden biride cildimizin kırışmasıdır. Bizi yaşlı gösteren hadise özellikle yüz bölgesindeki kırışıklardır. Ancak bu durum her insanda aynı şekilde tezahür etmez.  Basit bir örnek verecek olursak aynı yaşta olduğu halde farklı yaşlarda gösteren pek çok insan var. Günümüzde insan ömrü uzadığı halde aynı oranda yaşam kalitesinin artmadığını görüyoruz. Gerek doğal olmayan besinler, gerek kirli hava ve kötü yaşam şartları  vücudumuzun tamamını olumsuz etkilediği gibi cildimizi de olumsuz etkilemektedir. Tabi birde buna yer çekiminin olumsuz etkisini eklersek zaman aleyhimize işliyor dersek pek de yanılmayız. Üstelik dış görünüm günümüz insanı için dün olduğundan çok daha önemli. İş, aile ve sosyal hayatta dış görünüm her geçen gün etkisini arttırıyor. Dış görüntümüz psikolojimizi bile olumsuz etkiliyor. Cerrahi operasyonlar bir süre sonra kaçınılmaz bir hal alabiliyor.  Ancak tüm bunlardan korunmak yaşlanmanın bu en temel belirtisi cilt kırışıklığını ötelemek hatta büyük ölçüde ortadan kaldırmak mümkün.  Modern çağın onca olumsuz yanı olmasına rağmen bilim insanları  bu etkilerden korunmak hatta kurtulmak için her gün yeni bir gelişmeyi bizlerle paylaşıyor. Ve bu noktada dün olduğu gibi bu günde doğal ürünler en güvenilir yardımcı ürünler olmaya devam ediyor.

Sözümüzün başında belirtmiştik yer çekimi cildin kırışmasında ana nedenlerden biri. İronik bir durum Isaac Newton yer çekimini başına düşen elma ile keşfetti aynı elma bu gün cildin kırışıklıklardan korunma ve kurtulmasına yardımcı oluyor. Hem ucuz, hem kolay hem de doğal bir anti aging ürünü olan elma adeta tüm varlığı ile cildimize hizmet ediyor.  Elma, bünyesinde gerçekten bir çok vitamini barındırmakta ama özellikle güzelliğimizi etkileyenleri  söyleyecek olursak  - A Vitamini pürüzsüz bir cilt, b1, b2 ve C vitaminleri ise sıkı bir doku yapısı için gerekli, E vitamini ise cildin yenilenmesini sağlayıp cildi koruma altına alacaktır ve aynı zamanda genç kalmasını sağlayacaktır.

Elmanın içerdiğindeki yüksek miktarda meyve asidi sayesinde elma doğanın "doğal güzellik" unvanı almıştır.

Beslenme uzmanlarımız "sağlıklı olmak için günde bir elma” yemelisiniz sözünün ne kadar doğru olduğunu, elma ve içerisindeki vitamin ve mineralleri tanıdıktan sonra daha çok inanıyoruz. Elma çok kuvvetli bir antioksidandır.

Göz çevremizdeki deri yüzümüzdeki deriye göre yer yer 5 kat daha incedir. Göz çevresi derisi ince hassas bir yapıda olduğundan altındaki kılcal damarlar daha görünür haldedir. Aynı zamanda bu ince damardaki derilerin dışarıya kan sızdırması sızan bu kanında oksijene maruz kalarak oksidasyona uğraması kalması sonucu morluklar oluşur.

Ayrıca aşırı yorgunluk, uykusuzluk vücuttaki su eksikliğinde şikayetleri artırır. Bu sorunu kontrol altına almak için ve kılcal damarlardaki dolaşımı düzenlemek oluşabilecek göz altı morluklarını oluşmasını engellemek için parmak uçlarıyla uygun ve hassas bir şekilde yapılan masaj hareketleri dolaşımı düzenlemede yardımcı olacaktır. Parmak uçlarınızla piyona çalarmış gibi hafif ve ritmik dokunuşlara yapılır. Gerçek güzellik temizlikten ve bilinçli cilt bakımlarından gelir.

Hızlı yaşlanan hassas göz çevresini,ve mimik çizgileri ve en önemlisi dudak çevresi kırışıklıklarından kurtulmak için sizlere benzersiz formül olan Elma Kök Hücre ekstresi içeren bitkisel kremler öneriyorum.Cildin kendi yaşam süresini uzatır ve cildin daha genç bir cilt gibi  görümünü sağlar.

Cilt sağlığı için de çok önemli olan elma rendelenerek,cilde maske yapılır yaklaşık yarım saat sonra ılık suyla yıkanır.Sadece kabuğunu cildinize sürterek masaj yapmanız bile cildimize çok iyi gelecektir.Kabuğundaki meyve asitti cildinizi yenilerken aynı zamanda cildin rengini açıp renk değişikliklerini ortadan kaldıracaktır.

Elmanın suyunu her gün yüzümüze yatmadan önce tonik olarak sürebiliriz.

1 tane küçük boylarda elmayı püre haline getirip içerisine bir tatlı kaşığı argan yağı ekleyip cildimizde yarım saat bekledikten sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz. Haftada 2 kere uygulamayı öneriyoruz.