Migren baş ağrısı ile özdeşleşmiştir. Baş ağrısı olmadan sadece migrenin diğer bulguları yaşandığında sessiz migren tanımlaması yapılmaya başlanmıştır. Sessiz migren baş ağrısız aura olarak da adlandırılabilir. Baş ağrısı olmadan migrenin diğer bulguları görme ile ilgili yakınmalar (gözün önünde uçuşan noktalar, zikzaklar, görme kaybı vd.), uyuşmalar, geçici güçsüzlük (yarım geçici felçler), baş dönmesi, konuşma güçlüğü benzeri aura bulguları olabilir. Çoğunlukla sıkıntı hissi ile birlikte görme bulguları yaşanır.
Bulantı, kusma, ishal, iştahsızlık, bir şeyler yeme isteği, yorgunluk, sık idrara çıkma gibi fiziksel belirtiler basit migrene oranla daha az görülür. Kafa karışıklığı, sinirlilik hali gelişebilir.

Auralı migren yaşayan hastalar baş ağrılarının olmasını tercih ederler. Çünkü baş ağrılı migrende ilaçlar atağı durdurabilir. Aura yaşandığında yaşanılan sıkıntı daha kötüdür, ilaçlarla da kolay geçmez. Baş ağrısı olmadığı için migren olduğunun anlaşılması zor olur ama yaşananlara da sessiz demek gerçekten zordur.