Uyuşturucu soruşturması tamamlandı…

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Gönyeli’deki evinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulanan zanlı Erdoğan Karakaya bugün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç, zanlının Mart ayı içerisinde meydana gelen kanunsuz uyuşturucu madde sentetik cannabionid türü uyuşturucu alma ve tasarruf suçundan methaldar olduğunu söyledi. Sevinç 18 Mart tarihinde zanlı Erdoğan Karakaya’nın Gönyeli’deki evinde huzurunda yapılan aramada 2 gram 866 miligram sentetik cannabionid türü uyuşturucu ile içerisinde uyuşturucu kalıntıları olan iki adet boş paket bulduklarını söyledi. Sevinç, zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek, davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alan zanlı ise ilk kez böyle bir suç işlediğini, bir daha asla hiç suç işlemeyeceğini söyledi.

Yargıç Meltem Dündar zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün polis karakoluna giderek ispat-ı vücut yapmasına ve bir kefilin 50 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.