Yolculuk Cezaevinde Bitti
Sahte Bulgaristan pasaportu ile Güney Kıbrıs’a gitmeye çalışırken tutuklanan Ramazan Akça’nın yolculuğu kısa sürdü

Kuzey Kıbrıs’a geldikten bir gün sonra sahte Bulgaristan pasaport ve kimliği ile Güney Kıbrıs’a gitmeye çalışırken Lokmacı Sınır Kapısı’nda yakalanan Ramazan Akça hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Zanlı üç gün süren tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI
Duruşmada zanlı Ramazan Akça’nın, 21 Ağustos saat 11.30sıralarında Lokmacı Kara Giriş Kapısı’ndan, İvan Vasilev adına düzenlenmiş Bulgaristan pasaportu ve kimliği ile Güney Kıbrıs’a gitmek isterken tespit edildiği açıklandı. Polis, gözaltına alınan zanlı gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini, sahte belgeleri daha önceden Türkiye’den temin ettiğini itiraf ettiğini söyledi. Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ülkeye turist vizesi ile gelen zanlının KKTC’de herhangi bir bağı olmadığını ve bu bulguları ışığında teminata bağlanmasını talep etti.

İKİ AY SONRA YARGI HUZURUNDA
Mahkeme zanlının tutuklu yargılanmasına, bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine ve avukatının talebi üzerine Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrol edilmesine karar verdi. Zanlı 2 ay sonra “Sahte evrak düzenleme”, sahte evrakı tedavüle sürme” ve “başkasının kimliğine bürünme” suçlarından yargı huzuruna çıkacak.

Kaynak: Star Kıbrıs