Yeni Yıla Cezaevinde Girecek

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER


 Üzerinde uyuşturucu madde ile ülkeye giriş yapmaya çalışan Ethem Arsu narkotik detektör köpeği Cindy’nin markajına takıldı. Detektör köpeğin tepki vermesi ile üzerinde yapılan aramada iç çamaşırında hintkeneviri türü uyuşturucu bulunan zanlı teminata bağlanmak üzere bugün Lefkoşada mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahdet veren polis zanlı hakkındaki iddiaları kemeye aktardı. Polis zanlının 7 Aralık tarihinde saat 12.10’da Ercan Havaalanı’nda giriş işlemleri yapan zanlıya narkotik detektör köpeği Cindy’nin tepki vermesi ile arama yapıldığını söyledi. Polis, yapılan aramada zanlının iç çamaşırına gizlediği 1 gram 214 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin bulunduğunu belirtti. Soruşturma amaçlı bir gündür poliste tutuklu bulunan zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlının ülkeye turist olarak geldiğini belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlıyı “uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” suçlarından yargılanmak üzere 1 ay süre ile hükümsüz tutuklu olarak beklemesine emir verdi.