YDÜ Lojmanında Uyuşturucu

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da YDÜ Lojmanlarında alınan bir ihbar üzerine yapılan aramada zanlı Oluwaseun Famuyide kullanımında bulunan odada ve üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç huzurda bulunan zanlı Oluwaseun Famuyide’nin YDÜ lojmanlarında 4 Mart tarihinde mahkeme emri ile yapılan aramada giymekte olduğu eşofman pantolonu cebinde ve yatak odasında bulunan statik kitabı içerisinde yaklaşık 2 gram sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında gönüllü ifade veren zanlının konu uyuşturucu maddeyi 2 Mart tarihinde Gönyeli çemberinde 100 TL karşılığında bir şahıstan aldığını söylediğini belirtti. Polis mesele ile ilgili yürütülen tahkikatın henüz yeni başladığını ve aranan bir şahsın bulunduğunu söyleyerek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Fatma Şenol huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilk etap da soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.