Arkadaşının kalçasına kalem soktu…

(Kamalı Haber)- Lefkoşa’da YDÜ’nün park alanı içerisinde kız arkadaşına mesaj attığı gerekçesi ile tasarrufundaki kalemi sokan zanlı İslam Atalay tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Mustafa Mahan olayla ilgili bulguları aktardı. Mahan, zanlı İslam Atalay’ın 19 Aralık tarihinde saat 24.00 raddelerinde kız arkadaşına mesaj attığı gerekçesi ile gerekçesi ile okul arkadaşı Sait Safa Yılmaz’a elindeki kalemi sokmak sureti ile 4 cm derinliğinde ve 4 cm genişliğinde kalçasında kesi oluşmasına neden olduğunu söyledi. Polis zanlının gönüllü ifade verdiğini, olayda kullanılan kalemin henüz bulunamadığını belirterek tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebine ek olarak polis memuru Mustafa Mahan mesele ile bağlantısı olan 2 kişinin daha tutuklandığını ve aleyhlerine darp suçlanası ile dava getirilerek serbest bırakıldığını söyledi.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı olayın büyütülmesi gerekmediğini ayrıca konu şâhısında şikâyetçi olmadığını söyleyerek 3 günlük sürenin gereksiz olduğunu söyledi.

Yargıç Alev Ulunay meydana gelen olay ile ilgili olarak verilen şahadet ışığında zanlının tahkikat maksatları bakımından 3 gün süre ile tutuklu kalmasının elzem olduğuna kanaat getirdiğini söyleyerek bu yönde emir verdi.