YAKAYI ELE VERDİLER

Kıbrıs Manşet Özel Haber
Evrim Kamalı


Ercan’dan önceki gün ülkemize giriş yapmak isteyen zanlılar Mehmet Emin Açıkyol ile Murat Kantarcı üzerine narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucunda üzerlerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Ali Gürkut olayla ilgili bulguları aktardı. Polis huzurda bulunan zanlılar Mehmet Emin Açıkyol ile Murat Kantarcı’nın kanunsuz uyuşturucu madde hintkeneviri ithal ve tasarruf suçundan methaldar olduklarını söyledi. Polis zanlı Mehmet Emin Açıkyol’un üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu ayakkabısı içerisinde yaklaşık 2 gram, zanlı Murat Kantarcı’nın ise üzerinde yapılan aramada giymek de olduğu külotu içerisinde yaklaşık 15 gram hintkeneviri bulunduğunu söyledi. Polis çavuşu Ali Gürkut zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu, alınan emarelerin tahlile gönderildiğini ve neticelerinin beklendiğini belirterek soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadet üzerine zanlıların ilk etapta soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarının elzem olduğu kanısına vardığını belirterek bu yönde emir verdi.