Kamalı Haber

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Doğukan Can, olguları aktardı. Polis, zanlının 06.08.2021 tarihinde Lefkoşa da meydana gelen "Mülke Tecavüz, Sokağa Çıkma Yasağına Aykırı Hareket, Sarhoşluk, Rahatsızlık, Uygunsuz Tavr-1 Hareket" suçları ile ilgili methaldar olduğunu belirtti.

Polis, 06.08.2021 tarihinde saat 02.00 raddelerinde şu anda huzurda bulunan zanlı Victorien Lyman Balossa Nsende’nin A.Ç.’nin ikametgahının avlusu içerisine rahatsız etmek kastı ile girip mülke tecavüz ettiğini söyledi.

Polis, ayrıca adı edilen zanlının KKTC Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu 00.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı kararına uymadığını belirtti.

Polis, yine ayni tarihte saat 03.40 raddelerinde Lefkoşa'da umumi bir yer olan Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube odası içerisinde aynı gün Lefkoşa'da meydana gelen Mülke Tecavüz meselesi ile ilgili olarak şubede bulunan Victorien Lyman Balossa Nsende’nin nefesinde 258 promil alkol bulunduğu bir sırada sarhoş bir vaziyette, makul mazareti olmaksızın yüksek sesle anlaşılmaz bir şekilde bağırıp çağırmak sureti ile rahatsızlık yapıp, ellerini ve kollarını gelişigüzel sallamak suretiyle uygunsuz tavır harekette bulunduğunu anlattı.

Polis, 06.08.2021 tarihinde zanlıya işlemiş olduğu suçlar ile ilgili yazılı dava tebliği yapılmış, zanlı sükut kalıp imzalamayı reddettiğini belirtti.

Polis, zanlının aleyhine başlatılan tahkikatın tamamlandığını ve zanlının Nijerya uyruklu olup Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi'nde uluslar arası hukuk fakültesi 4.sınıf öğrencisi olduğunu belirtti.

Polis, zanlının yargılamadan kaçmasını önlemek ve ileride görülecek olan davalarında hazır bulunmasının sağlanması için mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının davalarında hazır bulunması maksadı ile yurt dışına çıkışının yasaklanması, 4 bin TL nakit teminat yatırması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.