Küçük kızla ilişki yaşayan Kazak’a 2 yıl hapis

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da Ağustos 2014 tarihinde işlemiş olduğu 16 yaşındaki kız ile cinsel ilişkiye girmek ve alı koymak suçlarından yargılanan mahkûm Ekrem Kazak Ağır Ceza mahkemesi tarafından suçlu bulunarak 2 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Aralık 2015 tarihinde 596 gram sentetik cannabionit suçundan 7 yıl hapis cezası ile cezalandırılan mahkum Ekrem Kazak askıda bulunan 16 yaşından küçük kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girmek suçundan bugün Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesinde yeniden mahkum edildi.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Rauf Kürşat, Vedia B. Barkın’ın oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Güran okudu. Kararda sanık aleyhine ve lehine olan unsurları değerlendirdiklerini söyleyen Başkan Güran sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi ve ağır bir suç olduğuna bulgu yaptıklarını ancak sanığın konu kız çocuğuna zor tecavüz etmediğini ve zorla kaçırmadığını da göz ardı edemeyeceklerini belirtti. Başkan Ömer Güran kız çocuğunun evden kaçtığını ve neden kaçtığı yönünde bir tahkikat yapılmadığını belirterek bu soruşturmanın eksik olduğuna bulgu yaptıklarına vurgu yaptı. Başkan yani ailenin kızlarına sahip çıkmamakla suçlu olduğunu, bir çocuğun evden kaçmasının ebeveynlerinin hatası olduğunu söyledi.

Başkan Ömer Güran işlemiş olduğu suçtan ötürü suçlu buldukları mahkûm Ekrem Kazak’ı bugünden itibaren çekilmek üzere 2 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Mahkeme konusu olay böyle olmuştu:

Mağusa’da yaşayan 15 yaşında iki kız arkadaş aile sorunu yüzünden evden kaçtı. Lefkoşa’ya gelen iki genç kız bir süre sokaklarda gezdikten sonra genç kızlardan biri internet kafede Ekrem Kazak’la tanışmıştı. Polise yapılan kayıp ihbarı üzerine Lefkoşa’da tespit edilen iki kızın Sosyal Hizmetler görevlileri eşliğinde ifadeleri alınmış ve Ekrem Kazak’ın kızlardan biri ile cinsel ilişki yaşadığı ortaya çıkmıştı.