Lefkoşa’da dün gece gerçekleştirilen ve 9 kilo hint keneviri ele geçirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan Reşit Durkal bugün mahkemeye çıkarıldı ve hakkında 3 günlük tutukluluk emri alındı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda görülen davada şahaadet veren Polis Müfettiş Muavini Omaç Volkan, dün gece 21.30 sıralarında Ortaköy’de bir mahallede Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekiplerince Reşit Durkal yönetimindeki GM 379 plakalı araçta yapılan aramada, aracın bagaj kısmında valiz içerisinde yaklaşık 9 kilo ağırlığında hint keneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan madde ele geçirildiğini söyledi.

Zanlı Durkal’ın olay mahallinden kaçmaya çalıştığını ifade eden Omaç Volkan, zanlının havaya ateş edilmek ve makul güç kullanılmak suretiyle tutuklandığını belirtti.

Zanlının ikametgahında yapılan aramada da yaklaşık 8 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Omaç Volkan, mahkemeden tahkikatın salimen devamı için 3 gün tutukluluk emri vermesini istedi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin de, tahkikatın salimen yürütülmesi amacıyla zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verdi.

Öte yandan dün akşam gerçekleştirilen bir başka operasyonda da 6 gram hinteneviri olduğuna inanılan uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ankara’dan KKTC’ye gelen İran uyruklu Zahmet Keş isimli kişi üzerinde ve bavulunda yapılan aramada, üzerinde 1 adet sigarayla karıştırılmış, bavulunda da 6 gram ağırlığında hint keneviri türü uyuşturucu madde bulundu.

Zahmet Keş aleyhine de bugün çıkarıldığı mahkemede 3 gün tutukluluk emri alındı.

Mahkemenin ardından operasyonlarda ele geçirilen Hint kenevirleri Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde basına sergilendi.