Gazimağusa sakini Emine Akçam’ ın (K-27)ikametgâhında 12.3.20 tarihinde Narkotik ve kaçakçılığı önleme şubesi polisleri tarafından yapılan aramada ikametgâhın alt katında bulunan inşaat tahtaları arasına gizlenmiş vaziyette sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 26 gr ağırlığında madde ve üzerlerinde aynı uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan yemiş kutusu ve bir adet metal çay kaşığı emare olarak alınarak zanlı kadın Emine Akçam tutuklanmıştı. Aynı gün aynı evde kalmakta olan zanlı 1 kadının nişanlısı olan zanlı 2 Erdoğan Karakaya’ ya tespit edilerek tutuklanmıştı.

Zanlılar 13.3.20 tarihinde kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında 3 er gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Koronavirüs salgını nedeniyle yeni uygulamaya giren düzenleme gereği tutukluluk ve teminat duruşmaları kazalardan alınarak Lefkoşa’ ya aktarıldı. Buna göre tutukluluk ve teminat duruşmaları bu günden itibaren nöbetçi yargıç tarafından Lefkoşa kaza mahkemesinde görüşülecek olması nedeniyle Gazimağusa’da tutuklanan zanlı çiftin  tutukluluk duruşması bugün 16.3.20 tarihinde Lefkoşa kaza mahkemesinde görüşüldü ve haklarında üçer gün ek tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü tutukluluk duruşmasında tahkikat memuru Gökhan Yıldırım olgularla ilgili yemin altında mahkemede şahadet vermek suretiyle anımsatma yaptı. Yıldırım şahadetinde 12.3.20 tarihinde zanlı 1 in ve nişanlısı zanlı 2 nin ikamet ettiği evde mahkeme emriyle arama yapıldığını aktardı.

Yapılan aramada ikametgâhın alt katında inşaat tahtaları içerisine gizlenmiş toplam 46 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, uyuşturucu madde kırıntısı ihtiva ettiğine inanılan bir adet yemiş kutusu ve 1 adet küçük çay kaşığı bulunarak emare alındığını belirten Yıldırım, ardından ikametgâh içerisinde de arama yapıldığına değindi.

İkametgâh içerisinde yapılan aramada mutfak odasında mutfak dolabı içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğu tahmin edilen bir adet Ülker rulokat yemiş kutusu ve mutfak çekmecesi içerisinde üzerinde belirgin olarak kabartma desen bulunan 6 adet küçük çay kaşığının emare alındığını söyleyen Yıldırım, zanlı 1’ in suçüstü hali tutuklandığını belirtti.

Sürdürülen tahkikatta ayni ikametgâhta zanlı 1 ile birlikte yaşadığı öğrenilen nişanlısı zanlı 2’ nin de ayni gün Gazimağusa’ da tespit edilerek tutuklandığına değinen Yıldırım, emarelerle ilgili henüz rapor temin edilememesi nedeniyle zanlılar aleyhine 3 er gün ek tutukluluk verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Dilşah Karayel zanlıların 3 er gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)