Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tasarrufunda uyuşturucu madde bulunan zanlı Vasvi Aldemir ek tutukluluk süresi talebi ile bugün yenden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Ertuğ Akşaoğlu, zanlı Vasvi Aldemir’in Kanunsuz Uyuşturucu Madde Alma, Verme ve Tasarrufu suçuyla methaldar olduğunu belirtti. Polis,  27.04.2020 tarihinde saat 11.30’da,  Lefkoşa'da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından Vasvi Aldemir’in ikametgâhında yapılan aramada üç ayrı noktada ayrı ayrı paketlenmiş yaklaşık 25 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındığını mahkemeye aktardı. Polis, zanlının uyuşturucu maddeleri Mart ayı 2020 tarihinde aranan bir şahıstan aldığının ve uyuşturucu maddelerden 3 ayrı şahsa 280 TL karşılığında verdiğinin belirlendiğini söyledi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, zanlının verdiği gönüllü ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılacağını ayrıca aran bir şahsın olduğunu belirterek, zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Murat Soytaç, zanlının soruşturma maksatlı 4 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.