Uyuşturucu Zanlılarına Hapis Cezası

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 6 Temmuz tarihinde meydana gelen uyuşturucu madde ithal, alma, verme ve tasarruf suçlarından yargılanan zanlılar Erdoğan Öztürk, Erdoğan Karakaya, Ümit Alkaya ve Ahmet Uğur Gülsevener bugün aleyhlerine getirilen davalardan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunup mahkûm edildiler.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Alev Ulunay okudu. Kararda sanıkların işlemiş oldukları suçların vahametine bulgu yapılırken işlenen suçun ülkemizde artık önlenemez yaygınlığa ulaştığını ve ölümle sonuçlanmaya başladığını belirterek zanlıların verilecek olan cezanın caydırıcı ve toplum vicdanını rahatlatıcı olması gerektiğine değindi. Yargıç sanıkların işlemiş olduğu suçların ağırlığına göre cezalandırıldıklarını belirterek takdir ettikleri cezaları açıkladı. Yargıç Alev Ulunay, sanık Erdoğan Öztürk’ün uyuşturucu madde alma suçundan 45 gün, Erdoğan Karakaya’nın uyuşturucu madde alma ve verme suçundan 6 ay, Ümit Alkaya’nın uyuşturucu madde alma suçundan 1 ay ve Ahmet Uğur Gülsevener’in uyuşturucu madde ithal ve verme suçundan 6 ay hapislik cezası ile cezalandırmayı uygun ve adil bulduklarını açıkladı.

Zanlılar 3 ayrı bölgede gerçekleştirilen ve uyuşturucu operasyonunda tutuklanan teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç, 6 Temmuz tarihinde zanlı Erdoğan Öztürk’ün Gönyeli bölgesindeki evinde arama yaptıklarını 2 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile içerisinde uyuşturucu olan 14 adet sigara izmariti bulduklarını söyledi. Polis, zanlı Öztürk’ün ifadesinde uyuşturucu maddeyi zanlı Erdoğan Karakaya’dan aldığını itiraf etmesi üzerine zanlı Karakaya’nın evine arama yapmak için gittiklerini, o esnada zanlının evde bulunan Ümit Alkaya’nın polisi görünce kaçmaya çalıştığını ve makul kuvvet kullanarak tutukladıklarını

belirtti. Polis, Karakaya’nın evinde yaptıkları aramada ise iki boş uyuşturucu paketi ve 3 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu bulduklarını açıkladı. Zanlı Alkaya’nın uyuşturucu maddeyi zanlı Karakaya’dan aldığını itiraf ettiğini kaydeden polis, zanlı Karakaya’nın ise uyuşturucu maddeyi 3 Temmuz tarihinde zanlı Ahmet Uğur Gülseven’den 150 TL karşılığında aldığını söylediğini belirtti. Polis, ifade üzerine gözaltına alınan zanlı Gülseven’in ise uyuşturucu maddeyi Güneyden getirdiğine dair ifade verdiğini belirtti. Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında toplamda 6 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.