Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Merkezi Cezaevine uyuşturucu ve telefon atılması meselesi ile ilgili olarak tutuklanan Emrah Özdemir, Hasan Boncuk, Mehmet Kırdar, Salih Kahraman, İbrahim Özdemir ve Hasan İşkinat teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Kağan Kurtbir olayla ilgili bulguları aktardı. Kurtbir Merkezi Cezaevinde bulunan yaklaşık 4 Gram ağırlığında Hint Keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, yaklaşık 7.5 Gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 3 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap, 27 adet Eroin içeren Suboxone marka hap, 1 adet Nokia marka 105 model ekranı kırık cep telefonu, 1 adet Samsung marka GT/E 1207 Y model cep telefonu, 1 adet Zanco marka cep telefonu, 1 adet GLX Orginal marka seri numaralı cep telefonu pili, iki adet cep telefonu kulaklığı, bir adet Samsung marka kablolu cep telefonu şarj cihazı, bir adet Huaweı marka şarj cihazı adaptörü, bir adet siyah ve bir adet beyaz renk cep telefonu şarj kablosu ve 3 adet üzerinde Cıty Royal 5 Cyprus yazılı oyun fişi bulunarak polise bilgi verildiğini söyledi.

Kurtbir polisin mesele ile ilgili başlatmış olduğu soruşturma kapsamında Merkezi Cezaevinde hükümlü tutuklu bulunan mahkûm Çağlar Özertural, Duran Gül ve Münür Orçun Bolcanlı’nın isteği doğrultusunda Mağusa’da sakin zanlılar Mehmet Ali Doğan (E-31), Ertuğ Kılıç (E-30), Yücel OK (E-32), Muharrem Özertural’ın (E-59) söz konusu telefonları Cezaevine götürmesi için Emrah Özdemir’e (E-31) verdikleri ve Zanlı 6’nın da söz konusu telefonların yanına söz konu uyuşturucu maddeleri de koyarak Cezaevine götürüp mahkûm Çağlar Özertural, Duran Gül ve Münür Orçun Bolcanlı’nın alması için attığının tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Mahkumlar Çağlar Özertural, Duran Gül ve Münür Orçun Bolcanlı’dan alınan ifadelerde söz konusu uyuşturucu maddelerin zanlılar Salih Kahraman ve Mehmet Kırdar’ın da tasarrufundan geçtiğinin tespit edilmesi üzerine tutuklandıklarını mahkemeye aktardı. Polis, zanlı Salih Kahraman’ın konu maddeleri cezaevinin yakınına sakladığını belirtti.  Polis, zanlı İbrahim Özdemir’in ise bulunan telefonlar ile bağlantısının tespit edilmesi üzerine tutuklandığını zanlı Hasan İşkinat’ın ise 30 Mart 2020 tarihinde cezaevinde işlenen yasaklanmış eşyaları içeri sokmak ve hafif bir suç işlemek için gizli ittifak suçundan methaldar olduğunu belirtti.

Polis, zanlının cezaevine sokulan 3 adet cep telefonundan biriyle ilgili maddi olarak bin 200 TL finans sağladığının tespit edildiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın kısmen devam ettiğini ama zanlıların etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Murat Soytaç zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücutta bulunması ve KKTC vatandaşı muteber ikişer kefilin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir veridi.

Cezaevinde gerçekleştirilen soruşturmalarda gardiyanlarında polislere yardımda bulundukları ve olayın aydınlatılmasında öncü oldukları da aldığımız bilgiler arasında.