23.11.19 ile 2.12.19 tarihleri arasında Gazimağusa’ da meydana gelen kanunsuz sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde verme, tasarruf ve kanunsuz ateşli silah tasarrufu suçlarıyla ilgili tutuklanan Savaş Kadı 4.12.19 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesi huzuruna çıkarılarak aleyhinde 2 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

23.11.19 ile 2.12.19 tarihleri arasında Gazimağusa’ da meydana gelen kanunsuz sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde verme ve tasarruf suçlamasıyla ilgili olarak zanlı bugün 6.12.19 tarihinde ek tutukluluk talebiyle yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı.

İddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Gökhan Yıldırım olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Yıldırım şahadetinde, 26.11.19 tarihinde alınan bir bilgi doğrultusunda H.H.H’ in tasarrufunda yaklaşık 9 gr sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunmasıyla açılan tahkikatın tamamlanmasıyla H.H.H’ in hükümsüz tutuklu olarak 2 ay süreyle merkezi ceza evine gönderildiğine değindi. İlk nazarda sonuçlandığı düşünülen ancak 2.12.19 tarihinde H.H.H’ in yakalandığı tarihte tasarrufunda yüksek miktarda uyuşturucu bulunduğuna dair alınan bilgi üzerine Mormenekşe köyünde kız kardeşinin kalmakta olduğu ikametgâhta arama yapıldığını söyledi.

2.12.19 tarihinde mahkeme emri gereğince konu ikametgâhta yapılan arama yapıldığını belirten Yıldırım, ikametgâhın arka avlusunda ters dönmüş sac mangal altında kırmızı renk şeffaf ve üzerinde sarı çizgiler bulunan zipli poşet içerisinde yaklaşık 200 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını söyledi.

Bulunan söz konusu madde ile ilgili olarak 3.12.19 tarihinde merkezi cezaevinde tutuklu bulunan H.H.H’ in mesele ile ilgili olarak sorgulandığına vurgu yapan Yıldırım, H.H.H’ in ikinci bir gönüllü ifade verdiğini ve mangal altında zula yaptığı uyuşturucu madde ile daha önce tasarrufunda bulunan 9 gr uyuşturucu maddeyi 23.11.19 tarihinde 150 gr olarak zanlı Savaş Kadı’ dan aldığını itiraf ettiği beyanında bulunduğunu aktardı.

Bu bilgi ve ifadeler ışığında zanlının 3.12.19 tarihinde Gazimağusa’ da tespit edilerek tutuklandığını ve üzerinde bulundurduğu cep telefonunu emare olarak aldığını söyleyen Yıldırım, zanlının ayni gün ikametgâhında arama gerçekleştirdiğini belirtti.

Zanlının ikametgâhında yapılan aramada alt kattaki yatak odasında duvar dolabı içerisinde çelik kasa üzerinde bir adet markası ve kalibresi meçhul 3 namlusu bulunan eski bir silah bulunarak emare alındığını söyleyen Yıldırım, ayni dolabın orta rafında eski eser niteliğinde olabileceğine inanılan üzerinde hac motifi bulunan yabancı dilde yazılmış bir de kitap bulduklarını ve emare olarak aldıklarını aktardı.

4.12.19 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri alındığına değinen Yıldırım zanlının tutuklu kaldığı süre içerisinde ikametgâhında bulunan ateşli silah ve kitapla ilgili yapılan araştırmalarla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Söz konusu kitabın etnografik değerde bir kitap olduğu ve tarihi eser olmadığını belirten Yıldırım, ateşli silaha benzeyen aletin ise orijinaline bire bir taklit bir eşya olduğu yani ateşli silahlar kapsamına girmediği yönünde bilgiler elde edildiğini söyledi.

Herhangi bir ifade vermeyen ve kendisine suçu izah edildiği zaman H.H.H’ yi tanımadığını ve görüşmediği yönünde beyanda bulunduğunu belirten tahkikat memuru Yıldırım, zanlının cep telefonunda yapılan ilk görsel incelemede H.H.H’ nin vermiş olduğu ikinci gönüllü ifadesini teyit eder şekilde zanlı ile görüşmeleri olduğunun belirlendiğini söyledi.

Ele geçirilen emarelerin incelenmek üzere ilgili birimlere gönderildiğine vurgu yapan tahkikat memuru Yıldırım, ilgili birimlerden henüz kendilerine bir rapor ulaşmadığı nedeniyle zanlı aleyhine tahkikat amaçlı 4 gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 4 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)