UYUŞTURUCU TASARRUFU, POLİSTEN FİRAR, TEMİNATLA SERBEST DERKEN BU SEFER ANNESİNİ EVİNİ SOYDU

( M H A ).............................Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçundan 2.10.19 tarihinde tutuklanan ve götürüldüğü polis müdürlüğü tuvaletinin penceresinden firar ettikten sonra ayni gün yeniden tutuklanarak mahkemeye çıkarılan Gazimağusa sakini Tugay Çetin 11.10.19 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadıyla teminata bağlanarak serbest bırakılmıştı.

Uslanmayan zanlı bu sefer hedef değiştirdi ve 18.10.19 tarihinde annesine ait 4 adet ev aletini sirkat ederek bir başka şahsa satmaktan 19.10.19 tarihinde tutuklandı.

Zanlı bugün 20.10.19 tarihinde sirkat ve sahtekârlıkla para temini suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde nöbetçi yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar polis memuru Mehmet Uyguner’ i tanık olarak şahadet vermeye çağırdı. Uyguner verdiği yeminli şahadetinde zanlının 18.10.19 tarihinde, saat 1300 raddelerinde, Gazimağusa’ da Narin sokak’ da annesinin evinde bulunduğu bir esnada annesi Z.Ç’ ye ait bir adet vantilatör, 1 adet halı süpürgesi, bir adet doğrayıcı ve bir adet ütü’ yü sirkat ettiğini aktardı.

Zanlının sirkat ettiği eşyaları kendisine ait olduğunu söyleyerek aynı gün Gazimağusa’da bir şahsa 180 TL karşılığında satmak suretiyle sahtekârlıkla para temin ettiğini belirten Uyguner şikâyet üzerine 19.10.19 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Sirkat edilen eşyalarla ilgili henüz değer tespiti yapılamadığı, kamera görüntüleri yanında alınacak ifadelerin olduğuna değinen Uyguner tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Şahadeti değerlendiren yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.( M H A )