Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Kanlıköy’de, zanlı Selahaddin Çakmak’ın ikametgâh olarak da kullandığı bir kahveye yapılan baskında polis uyuşturucu madde buldu. Meseleye bağlantılı görülen zanlılar Salahattin Çakmak, Veli Gül, Cem Daniel Günkurt, Oğuzhan Uşaklı, Görkem Koyuncu ve Mehmet Aslan tutuklanarak bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karan huzurda bulunan zanlıların 16 Şubat tarihinde saat 20.10-20.45 arasında Kanlıköy’de zanlı Salahaddin Çakmak’ı ikametgâhına düzenlendikleri operasyonda içeri girdikleri sırada polisi fark eden Veli Gül’ün uyuşturucu olduğuna inanılan bir maddeyi tuvalete atarak sifonu çektiğini belirtti. Polis operasyon sırasında zanlılar Cem Daniel Günkurt ve Oğuzhan Uşaklı’nın da ikametgâha girerken tespit edildiğini ve zanlı Günkurt’un üzerinde yapılan aramada da üç ayrı naylon içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve uyuşturucunun parasını ödemek için yanında getirdiği 250 TL bulunduğunu mahkemeye aktardı.

Polis Çavuşu Erkan Karam, bu dört kişinin dışında da yine ikametgâhın önünde araç içerisinde bulunan Görkem Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın da mahkeme emri gereğince tutuklandığını belirtti. Polis Çavuşu Erkan Karam, Salahaddin Çakmak, Veli Gül ve Cem Daniel Günkurt’un suçüstü yakalanarak, Oğuzhan Uşaklı, Görken Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın da mahkeme emri gereğince tutuklandığını söyledi. Polis zanlıların tutuklanmasının ardından zanlılar Oğuzhan Uşaklı, Görken Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın ifadelerinde, Şubat 2018 tarihinde 4 farklı tarihte birer gram olmak üzere 100’er TL’ye aldıklarını itiraf ettiklerini kaydetti. Polis çavuşu Karam, aranan bir şahıs, kayıp olduğuna inanılan emareler, incelenmesi gereken telefon dökümleri olduğunu belirtip, Salahaddin Çakmak ve Veli Gül’ün 8 gün daha tutuklu kalmasını, diğer zanlılar Cem Daniel Günkurt, Oğuzhan Uşaklı, Görkem Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın ise teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadet ve zanlılar Gül ve Çakmak’ın itirazlarını değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar itiraz ve beyanları değerlendirerek soruşturmanın selameti açısından 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. Kıdemli Yargıç Reynar diğer zanlılar Cem Daniel Günkurt, Oğuzhan Uşaklı, Görkem Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın ise yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, 3 Bin TL nakit teminat yatırması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. Kıdemli Yargıç benzer sabıkası olan zanlı Günkurt’un ayrıca ek olarak KKTC vatandaşı

bir kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluna bağlı serbest kalmasına emir verdi.