Girne’ye bağlı Lapta’da bir eve düzenlenen operasyonda ele geçirilen 60 gram uyuşturucu madde ile ilgili soruşturma devam ediyor. Suçla bağlantılı tutuklanan zanlılar Uğurcan Bük, Buse Özkan ve Ekrem Zeden dün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye polis tarafından aktarılan şahadete göre, Lapta’da 19 Haziran tarihinde zanlı Uğurcan Bük’ün kirasında olan ve zanlı Buse Özkan ile zanlı Kerem’in birlikte yaşadığı evde arama yapıldı. Narkotik polisi tarafından yapılan aramada, evin salonundaki çekyatta 24 paket sentetik cannabinoid türü uyuşturucu bulundu.

Buse’nin çantadan 2 gram çıktı
Aramada zanlı Bük’ün çantasında bir paket, Buse Özkan’ın bayan çantasında 2 gram ve zanlı Kerem Zeden’e ait içinde kıyafet bulunan poşette 2 adet sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Paralar Bük’e ait...
Polis, evde yapılan aramada ayrıca uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 2 bin 250 TL ve 50 dolar para bulduklarını ve bunun zanlı Bük’e ait olduğunu belirlediklerini ifade etti. Uyuşturucu madde paketleri üzerinde parmak izi araştırması yaptıklarını, uyuşturucu maddelerin kimya laboratuvarına gönderildiğini belirten polis, sonuçların henüz çıkmadığını ifade etti.

3 gün daha içerideler...
Mahkeme kararı ile zanlıların 3 gündür tutuklu bulunduğunu kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini açıklayarak zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.