UYUŞTURUCU SATICISI YAKALANDI

Kıbrıs Manşet Özel Haber
Evrim Kamalı



 Lefkoşa’da şüpheli hareketleri nedeni ile polis tarafından durdurulmak istenen ancak polisi görmesi üzerine kaçmaya çalışan ve yakalanan zanlı Efkan Kaplan’ın üzerinde uyuşturucu madde bulundu. Zanlı tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Ali Gürkut olayla ilgili bulguları aktardı. Gürkut, huzurda bulunan zanlı Efkan Kaplan’ın 12 Ocak tarihinde saat 20.30 sıralarında, Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde, şüpheli hareketleri nedeni ile kontrol amaçlı durdurulmak istemesi üzerine koşarak kaçtığını belirtti. Polis zanlının daha sonra Göçmenköy’de tasarrufunda bulundurduğu yaklaşık 2 gram ağırlığındaki “kokain” türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi yere atmaya çalıştığı esnada yakalandığını söyledi. Polis zanlının sorgulanmasında gösterimi üzerine Gönyeli’de bir sokakta gizlenmiş vaziyette yaklaşık 30 gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yaklaşık 40 gram açık ve 60 gramı 20 paket şeklinde “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve ismi tespit edilen bir şahsın daha bağlantısı olduğu gerekçesi ile arandığını söyledi. Polis çavuşu Gürkut soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının ilk etapta 2 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.