Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Narkotik ekiplerinin Demirhan’da bir araca gerçekleştirdiği operasyonda uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklanan zanlılar Nihat Arbak, Osman Özbayır, Yusuf Ayter, Hüseyin Atatüre ve kendilerine uyuşturucu maddeyi sattığı tespit edilen zanlı Fırat Deniz tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren Polis memuru Serkan Sakallı, zanlıların Kanunsuz Uyuşturucu Madde Sentetik Canabinoid ithal, alma, tasarruf ve verme suçlarından methaldar olduklarını belirtti. Sakallı, 10.04.2020 tarihinde saat 17.50’de Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzeri, Demirhan’da Demirhan Polis Karakolu ile Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli bir polis ekip tarafından Zanlı-2 Osman Özbayır’ın kullandığı Zanlı-1 Nihat Arbak, Zanlı-3 Yusuf Ayter ve Zanlı-4 Hüseyin Atatüre’nin yolcu olarak bulunduğu NM 541 plakalı salon araç içerisinde huzurlarında yapılan kontrolde zanlıların tasarruflarında yaklaşık 4 gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde tütün ile karışık Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan ucu yanık sarma bulunarak emare alınıp, tüm zanlıların tutuklandığını söyledi.

Sakallı, mesele ile ilgili olarak yapılan soruşturmalarda zanlıların tasarrufunda bulunan söz konusu maddeyi ayni gün Lefkoşa’da, zanlı-5 Fırat Deniz’den 800 TL karşılığında aldıklarının tespit edildiğini belirtti. Sakallı, ayni gün zanlı-5 Fırat Deniz’in Şht Münür Hüseyin Sokak Yapım 40 Daire 9 Yenişehir-Lefkoşa’da bulunan ikametgâhında mahkeme emri ile huzurunda yapılan Zanlı-5’in tasarrufunda yaklaşık 15 gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alınmış olup Zanlı-5’in de tutuklandığını söyledi. Sakallı, tahkikatın devam ettiğini, aranan bir şahıs ve alınacak ifadeler olduğunu belirterek, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.