Uyuşturucu maddeyi duvar aralığında sakladı

15.4.2019 tarihinde saat 17.50 raddelerinde, narkotik polisi  Gazimağusa’da faaliyet gösteren Cyprus Sporting  Betting isimli bet ofisinin dış duvar aralığında içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan madde bulunan bir kağıt parçasının bulunduğuna dair aldığı bilgi üzerine olay mahalline gitti.

Duvar aralığına sıkıştırılmış bir kağıt parçası içerisinde yaklaşık 1 gr ağırlığında sentetik cannabinoid maddesi tespit ederek emare olarak aldı. Genişletilen araştırmada bahse konu uyuşturucu madde olduğuna inanılan maddeyi bir kâğıt parçası içerisinde duvar aralığına koyan kişinin Gazimağusa sakini F. T ( E.43 ) olduğunu tespit ederek aynı gün tutukladı. Ayrıca kâğıt parçasının kesilmiş olduğu defter de bulunarak emare olarak alındı.

16.4.2019 tarihinde, zanlı ek teminat maksatları bakımından mahkeme huzuruna çıkarıldı. Meselenin tahkikatını yapan polis memuru Hasan Derman yeminli şahadet vererek olguları aktardı. Derman şahadetinde zanlının gönüllü bir ifade vererek suçunu itiraf ettiğini belirtti. Bulunan uyuşturucu madde ile kâğıt parçası ve defterin incelenmek üzere merkeze gönderildiğini belirten Derman alınacak ifadelerin de olması nedeniyle zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Olguları değerlendiren yargıç Umut İnan zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti. Ayrıca zanlının derhal Gazimağusa Devlet Hastanesinde acil servis dışında uzman doktor tarafından muayeneden geçirilmesi konusunda emir verdi. (MHA)