19.11.20 tarihinde saat 17.00 raddelerinde, Gazimağusa‘da, kalmakta olduğu ikametgahında yapılan aramada tasarrufunda Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 2 gr ağırlığında madde, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet hassas terazi, bir adet cam kavanoz, bir adet maske ve uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan Jeffrey Anwuomootıtı Lamaı suçüstü hali gereği tutuklanarak bulunan madde ve materyaller emare olarak zapt edildi.

19.11.20 tarihinden beri tutuklu bulunan zanlı bugün 23.11.20 tarihinde Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlandı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Eser, şahadet vermek üzere PM Hüseyin Özdesoy‘u tanık kürsüsüne çağırdı. PM Özdesoy yemin altında verdiği şahadette, 19.11.20 tarihinde alınan bilgi ışığında zanlının ikametgahında arama yapıldığını söyledi.

Yapılan arama sonucunda ikametgahın banyo odasında çöp sepeti içerisinde folyo kâğıda sarılı Hint keneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan 2 gr ağırlığında madde, çalışma masası üzerinde uyuşturucu kalıntısı ihtiva ettiğine inanılan bir adet hassas terazi, bir adet cam kavanoz ve bir adet maske bulunarak emare alındığını söyleyen tanık polis, zanlının suçüstü hali tutuklandığını söyledi.

Zanlının mesele ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğini, Eylül 2020 Ay’ı içerisinde ismini ve soy ismini bilmediği bir Rum aracılığı ile GKRY‘den 3.5 gr olarak ithal ettiğini itiraf ettiğini söyleyen PM Özdesoy, geçen süre içerisinde Devlet kimya laboratuvarından beklenmekte olan emarelerle ilgili raporun temin edildiğine dikkat çekti.

Folyo kağıda sarılı maddenin 1 gr 203 ml ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu, beyaz renk maske üzerinde 42 ml ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu  ve hassas terazi ile cam kavanoz içerisinde Hint keneviri türü uyuşturucu kalıntısı olduğunun belirlendiğini aktaran PM Özdesoy, zanlıya Eylül 2020 ayı içerisinde 3,5 gr ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu maddeyi ithal ve tasarruf, folyo kağıda sarılı 1 gr 203 ml ağırlığında aynı maddeyi tasarruf, maske üzerinde tespit edilen 42 ml ağırlığında aynı maddeyi tasarruf, Hint keneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı ihtiva eden cam kavanoz ile hassas teraziyi tasarruf suçlarından yazılı dava tebliğ edildiğini söyledi.

Zanlının aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini söyleyen PM Özdesoy, KKTC’de bir üniversitede mastır öğrencisi olarak bulunan zanlının davası görüşülünceye kadar teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışını men ederek 15000 TL nakdi teminat yatırması şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)