Uyuşturucu madde zanlıları teminata bağlandı

28.11.19 tarihinde Gazimağusa’da meydana gelen kanunsuz sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçlarından methaldar Mehmet Altıntaş ve İbrahim Şifa ayni gün tutuklanmışlar ve 29.11.19 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında üçer gün tutukluluk emri alınmıştı.

Tutuklandıkları günden bu güne değin tutuklu bulunan zanlılar bugün teminat maksatları bakımından yeniden yargıç huzuruna çıkarıldılar.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan tahkikat memuru Hasan Selvili yemin altında verdiği şahadette olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Selvili şahadetinde, alınan bilgi ışığında 28.11.19 tarihinde saat 20.10 raddelerinde, şüpheli hareketleriyle üzeri aranan zanlı 1 Mehmet Altıntaş’ın giymekte olduğu eşofmanın yan cebinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ihtiva ettiğine inanılan ucu yanık bir adet sarma sigara bulunarak emare alındığını ve sanığın tutuklandığını söyledi. Zanlının gönüllü bir ifade vererek emare sigarayı yarım gr olarak zanlı 2 den aldığını itiraf etmesi üzerine 29.11.19 tarihinde zanlı 2’ nin de tespit edilerek tutuklandığını belirten Selvili, zanlı 2 nin de gönüllü ifade vererek suçlunu itiraf ettiğini belirtti.

Zanlı 1’ e yarım gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf, zanlı 2’ ye de yarım gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde alma, tasarruf ve verme suçlarından dava tebliğ edildiğini belirten Selvili zanlıların suçlamalara kabul yönünde cevap verdiklerini söyledi.

2015 ve 2017 yıllarında uyuşturucu madde suçlamasıyla zanlı 1 aleyhinde dava getirildiğine değinen Selvili KKTC vatandaşı olan her iki sanığın ileride görüşülecek davalarında hazır bulunmalarını sağlamak maksadıyla teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlıların KKTC haricine çıkışlarını men ederek kimlik, pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslimi, haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmeleri, KKTC vatandaşı muteber birer şahsın 50000 TL’ lık şahsi kefalet senedi imzalaması ve zanlı 1’ in ayrıca 3000 TL nakdi teminat yatırması şartıyla serbest kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)