24-25 Kasım 19 tarihleri arasında Akdoğan’ da aracında baygın vaziyette bulunan ve narkotik polisi tarafından üzerinde ve aracında yapılan aramada sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan 1 gr ağırlığında madde bulunduran Cafer Paşa polis tarafından tutuklandı.

Tutuklandığı günden bu güne değin tutuklu bulunan zanlı teminat maksatları bakımından bugün 28.11.19 tarihinde yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis memuru Hasan Selvili olgularla ilgili yemin altında şahadet verdi. Selvili şahadetinde, zanlının 24-25.11.19 tarihlerinde Akdoğan’ da aracında baygın vaziyette bulunduğunu ve yapılan üst aramasında giymekte olduğu montun cebinde yaklaşık bir gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan madde tespit edilerek tutuklandığını aktardı. Zanlının uyuşturucu maddeyi tanımadığı bir şahıstan aldığı konusunda gönüllü ifade verdiğini belirten Selvili, uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçundan zanlıya dava tebliğ edildiğini ve kabul ettiği yönünde beyanı olduğunu aktardı.

Zanlının bu aşamada tahkikata müdahale etki etme olanağı olmadığına değinen Selvili zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler KKTC vatandaşı olan zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 3000 TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 75000 TL’ lik şahsi kefalet senedi imzalaması şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)