Uyuşturucu madde ile konsere gitti

26.4.2019 tarihinde saat 18.00 raddelerinde, Gazimağusa’da gerçekleştirilen bir konsere sırt çantasında uyuşturucu olduğu halde giden Girne sakini S. E. T( E-20 ),kontrol noktasında polis engeline takıldı. Gazimağusa polis müdürlüğüne bağlı adli şube personelinin yaptığı aramada zanlının sırt çantası içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 1 gr ağırlığında Hint keneviri türü madde bulunarak zanlı tutuklandı ve narkotik şube ekipleri olayla ilgili bilgilendirildi.

Girne’ dek i evinde 7 gr. daha bulundu.

Narkotik şube polisleri tarafından teslim alınan zanlının Girne’de bulunan ikametgâhında arama emri tahtında aynı akşam arama gerçekleştirildi.  Arama esnasında bir boks eldiveni içerisinde her biri yarım gramdan oluşan 6 paket ( toplam 3 gram )ve bir erkek gömleği cebinde ise  4 gram ağırlığında olmak üzere uyuşturucu madde olduğuna inanılan toplam 7 gr. Hint keneviri maddesi  bulunarak emare alındı. Ayrıca içerisinde uyuşturucu madde kırıntısı olduğuna inanılan bir adet metal terazi de bulunarak emare alındı.

Zanlı bugün 27.4.2019 tarihinde saat 15.00 de ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa’ da nöbetçi yargıç Dilşah Karayel huzuruna çıkarıldı. Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy olgularla ilgili verdiği bilgide zanlının emare uyuşturucuları ne şekilde elde ettiğine dair bir ifade verdiğini ve bir isimden bahsettiğini belirterek bu ifadenin tekzip ve teyidini yapabilmek maksadıyla zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını yönünde emir verilmesini talep etti

Önündeki şahadeti değerlendiren yargıç Dilşah Karayel zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti. (MHA)