Uslanmayan uyuşturucu zanlısı cezaevine gönderildi

6.5.2019 tarihinde Gazimağusa’da İsmet İnönü Bulvarı üzerinde şüpheli hareketlerde bulunarak yürümekte olan Gazimağusa sakini H.G( E-33 ) ihbar üzerine Narkotik şubesi ekiplerince aynı gün bir market önünde tespit edildi.

Sırt çantasında uyuşturucu madde

Zanlının taşımakta olduğu sırt çantasında yapılan aramada, çantanın yan cebinde üzeri yazılı kâğıt parçasına sarılı uyuşturucu madde olduğuna inanılan yaklaşık 100 mg. ağırlığında sentetik cannabinoid maddesi bulundu. Sorgulanan zanlı konu uyuşturucu maddeyi tanımadığı bir şahıstan aldığını beyan etmesi üzerine tutuklandı ve uyuşturucu maddeye emare olarak el konuldu.

7.5.19 tarihinde Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı aleyhinde 3 gün tutukluluk emri temin edilmiş ve tutukluluk süresinin dolmasından sonra zanlı bugün 10.5.2019 tarihinde teminat maksatları bakımından yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Zanlı yararlandığı denetim yasasına uymayarak aynı suçu tekrar işledi

Tahkikat memuru Hasan Derman yemin altında verdiği şahadette zanlıya tasarrufunda sentetik cannabinoid türü 47 mg ağırlığında uyuşturucu madde bulundurduğuna dair yazılı dava tebliğ ettiğini, zanlının cevaben kabul beyanında bulunduğunu aktardı. Derman şahadetine devamla zanlının 24.4.2018 tarihinde kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçu ile ilgili olarak 25.1.2019 tarihinde ağır ceza mahkemesinde yargılandığın, bir yıl süreyle denetim yasasından yararlanmak istemesi nedeniyle serbest bırakıldığını, ancak buna uymayarak ayni suçu işlemekle denetim yasasını ihlal ettiğini aktardı. Tahkikatının tamamlandığını ancak zanlının serbest kalması halinde bu gibi suçları işlemesinin muhtemel olacağına vurgu yapan Derman zanlının davaları görüşülünceye değin hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.

Zanlı 45 gün süreyle merkezi cezaevine gönderildi. 

Sunulan şahadet ve yapılan beyanlar ışığında yargıç Umut İnan zanlıyı her hâlükârda 45 günü aşmamak kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderdi.