Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

 Lefkoşa’da tespit edilen 14 Suriyeli mülteciyi ülkeye girişlerine ve askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçmelerine yardım ettikleri gerekçesi ile tutuklanan zanlılar Özkan Koşar ve Anmar Akkour bugün ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hüseyin Ergüleç olayla ilgili bulguları aktardı. Ergüleç huzurda bulunan zanlılar Özkan Koşar ve Anmar Akkour’un 19 Ekim tarihinde Lefkoşa Dumlupınar bölgesinde tespit edilen 14 Suriyeli mülteciye yasadışı yollardan ülkeye giriş ve askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçme hususunda yardımcı oldukları gerekçesi ile tutuklandıklarını söyledi. Polis zanlıların bölgede incelenen kamera kayıtları neticesinde tespit edildiğini ve mültecileri bölgeye indiren araç ile zanlıların kullanımında bulunan aracın buluştuğunun güvenlik kameraları tarafından kaydedildiğini belirtti. Polis memuru Ergüleç zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek zanlıların 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların soruşturma maksatlı 4 gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi.