Üç zanlı tutuksuz yargılanacak

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne’de meydana gelen ciddi darp olayı ile ilgili tutuklanan Ali Okan Şengül, Murat Şengün, Soner Soytürk ve Ercan Şengün bugün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Girne Adli Şube’de görevli polis, 8 Aralık 2018 tarihinde saat 16.30 sıralarında Girne’de faaliyet gösteren bir bara giden zanlıların, 3 Haziran 2018 tarihinde bir futbol karşılaşması yüzünden yaşanan kavgadan dolayı Hüsamettin Genç, İslam Ertem, Mert Kurnaz ve Reşat Genç’e masa ve sandalyeler ile saldırdıklarını söyledi. Polis, aranan zanlıların önceki gün polise gelerek teslim olduklarını ifade etti. Haziran ayında meydana gelen olayda Hüsamettin Genç’in zanlı Murat Şengün’ün burnunu kırdığını ve bu yüzden o tarihten beridir aralarında husumet olduğunu kaydeden polis, dört zanlının da söz konusu tarihte yaşanan olaylardan dolayı haklarında dava açıldığını söyledi. Polis, zanlılardan Murat Şengün’ün ise 2016 yılında kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu ve taşıma suçundan askıda davası bulunduğunu açıkladı. Polis, zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlı Murat Şengün’ün tutuklu yargılanmasına ve 20 günü aşmayacak bir süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi. Diğer üç zanlı ise 3 bin 500 TL nakit teminat yatırmaları, her biri için birer kefilin 100’er Bin TL kefalet senedi imzalamaları şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.