Tutuksuz Yargılanacaklar
İskele’de 17 Kasım tarihinde Long Beach bölgesinde Ahmet Uçanok’a ait HN 002 plakalı aracın üzerine benzin dökerek ateşe vermek suretiyle kasti hasara uğrattıkları gerekçesiyle tutuklanan zanlı Ekrem Gezer ve Kağan Taşkent Önsal, dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.


“Kasti hasar” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Gezer ile Önsal, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandılar.

Soruşturma tamamlandı

Meselenin tahkikat memuru Celil Gülyaprak, 17 Kasım tarihinde saat 03:55 raddelerinde İskele’de Long Beach bölgesinde Ahmet Uçanok’a ait evin ön kısmında park halinde bulunan HN 002 plakalı aracın üzerine benzin dökülerek ateşe verildiğini anımsattı. 30 Kasım tarihinde alınan bir bilginin değerlendirilerek yapılan soruşturma neticesinde zanlı Ekrem Gezer ile Kağan Taşkent Önsal’a ulaşıldığını belirten Gülyaprak, zanlıların mahkeme emri ile tutuklandıklarını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Gülyaprak, zanlı Gezer ile Önsal’ın uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Ekrem Gezer ile Kağan Taşkent Önsal’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 2’şer bin TL nakdi teminat ödemelerine ve 2’şer KKTC vatandaşının 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.




Kaynak: Yeni Bakış