Tutukluluk süreleri uzatıldı


Girne’de geçtiğimiz hafta kokain satışı yaptığı iddiası ile tutuklanan Tuncay Esma ve üzerinde uyuşturucu ile yakalanan Ahmet Ecevit Dayançer aleyhindeki soruşturma devam ediyor.



Girne’de geçtiğimiz hafta uyuşturucu madde ile suçüstü yakalanan zanlı Ahmet Ecevit Dayançer ve uyuşturucu satmakla suçlanan Tuncay Esma aleyhindeki soruşturma devam ediyor.


Aleyhlerinde alınan 3’er günlük tutukluluk süresi dolan zanlılar, ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Alınan 3 günlük tutukluluk süresinde, polis birçok kişiden ifade temin etti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, polisin yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından zanlıların 2’şer gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.



Tutukluluk süreleri uzatıldı


Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis memuru Ahmet Bayram verdiği ifadede zanlı Ahmet Ecevit Dayançer ve Tuncay Esma’nın kanunsuz uyuşturucu madde “alma”,  “verme” ve “tasarruf” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Ahmet Bayram, alınan bilgide zanlı Tuncay Esma’nın evinin etrafında pusu görevi başlatıldığını ve geç saatlerde zanlı Ahmet Ecevit Dayançer’in Esma’nın evine girip kısa süre kaldıktan sonra ayrıldığını söyledi.

Bayram, zanlı Dayançer’in takibe alındığını ve Zeytinlikte bir meyhanenin avlusunda polisi görmesi üzerine şüpheli hareketler sergilemesi ile görevli polis ekibinin zanlının üzerinde arama yaptığını kaydetti.

Yapılan aramada, zanlının giymekte olduğu pantolonun sağ üst cebi içerisinde şeffaf naylon içerisinde yaklaşık 2 gram ağırlığında Kokain türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini ifade eden Bayram zanlının suçüstü tutuklandığını anımsattı.

Polis, zanlıların 12 Temmuz tarihinde Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkartılarak aleyhlerinde 3’er gün tutukluluk alındığını belirtti.


Soruşturma devam ediyor


Polis memuru Ahmet Bayram, zanlıların ifade vermediğini, tutukluluk süresinde ise birçok kişiden ifade alındığını kaydetti.

Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Bayram, zanlıların 2’şer gün daha poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu.


Havadis