24.6.20 tarihinde, Gazimağusa’ da kendi sorumluluğunda bulunan ve yol kenarında tamir için bekletmiş olduğu DC 333 plaka numaralı aracı içerisinde 1 kök Hint keneviri bitkisi yetiştiren Gazimağusa sakini Ramadan Kılbaş ihbar üzerine tespit edilerek tutuklanmış ve araç içerisinde yetiştirdiği 1 kök Hint keneviri bitkisi ile bitkinin bakımında ve saklanmasında kullanılan eşyalar emare alınmıştı.

Zanlı bugün 25.6.20 tarihinde, Hint keneviri ziraatı ve tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 1 gün tutukluluk emri temin edilirken bugün 26.6.20 tarihinde yeniden çıkarıldığı mahkemede hakkındaki tutukluluk süresi 4 gün daha uzatıldı.

Bugünkü tutukluluk duruşmasında, iddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Hasan Derman, zanlının aracı içerisinde Hint keneviri bitkisi yetiştirdiğine dair alınan bilgi ışığında 24.6.20 tarihide saat 14.15 raddelerinde olay mahallinin ziyaret edildiğini belirtti. Olay mahallindeki sokakta, zanlının sorumluluğunda bulunan ve yol kenarında park halinde tamir için bekletilen DC 333 plakalı araç içerisinde zanlı huzurunda arama yapıldığını söyleyen Derman, aracın arka kısmında siyah renk plastik bir saksı içerisinde kırmızı toprağa ekili 85 cm uzunluğunda 1 kök Hint Keneviri bitkisi tespit edilerek emare alındığını belirtti.Hint keneviri bitkisi ile bitkinin bakımında kullanıldığına inanılan ve içerisinde bir miktar su bulunan bir adet 1,5 litrelik plastik pet şişe, poşet içerisinde yaklaşık 50 gr ağırlığında bir miktar toz gübre ve bitkinin dıştan görünmesini önlemek için araç camlarına tutuşturulmuş 3 parça kartonun da emare olarak alındığına vurgu yapan Derman, suçüstü hali gereği zanlının tutuklandığını belirtti.

Zanlı suçunu kabul etti.“Kendi içimim için ektim” dedi

Zanlının mesele ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğini, 2020 Nisan ayı içerisinde tasarrufunda bulundurduğu Hint keneviri tohumunu kendi içimini temin etmek maksadıyla saksıya ektiğini ve bakımını yaptığını itiraf ettiğini belirten Derman, emare bitki ve materyallerin inceleme ve parmak izi tespiti için ilgili birimlere gönderildiğini söyledi. Zanlıdan alınan gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin henüz tamamlanmadığını, ayrıca devlet kimya laboratuvarından ve parmak izi şubesinden rapor gelmediğine dikkat çeken Derman, tahkikatını salimen sürdürebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 4 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 4 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)