27.10.20 tarihinde Gazimağusa’da kiralık bir araç içerisinde tasarrufunda 8 gr ağırlığında uyuşturucu madde bulunduran Gökhan Doğan (E-24) polis tarafından tutuklanmış ve 28.10.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edilmişti. Sürdürülen tahkikatta mesele ile ilgili bağlantısı olduğuna inanılan Baran Yıldız (E-25) 29.10.20 tarihinde tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandı.

Her iki zanlı , kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde üçer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Hüseyin Özdesoy[İA1] [ba2] , 27.10.20 tarihinde zanlı 1 Gökhan Doğan’nın kiralık bir araç içerisinde şoför koltuğuna oturmak üzere iken tespit edildiğini, araçta yapılan aramada el freni yanında üzerinde şifalı bitkiler yazılı naylon bir poşet içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 8 gr madde bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını söyledi.

28.10.20 tarihinde zanlı 1’in mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 2 gün tutukluluk emri temin edildiğini belirten PM Özdesoy, kiralık aracın zanlı 2 Baran Yıldız adına kiralandığını ve olay günü zanlı 1’in yakalanmazdan önce zanlı 2 tarafından kullanıldığının tespit edilmesi üzerine zanlı 2’nin de derdest emri gereği 29.10.20 tarihinde tutuklandığını söyledi.

Zanlı 1’in mesele ile ilgili gönüllü ifade verdiğini, zanlı 2’nin ifade vermediğini ve aleyhindeki ithamları kabul etmediğini belirten Özdesoy emarelerle ilgili beklenen raporların gelmediği, kamera görüntülerinin henüz incelenemediği ve gönüllü ifadenin de teyit ve tekzibinin yapılamadığına dikkat çektikten sonra zanlıların 3‘er gün daha tutuklu kalması yönünde emir verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların üçer gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)