12.7.20 tarihinde, Gazimağusa Palm Beach plajında yüzmek maksadıyla deniz içerisinde bulunan ve az ilerisinde deniz içerisinde yüzmekte olan B.A ve M.H isimli kadınlara bakarak şortunu aşağıya indirip cinsel organını görülebilecek şekilde ortaya çıkarıp mastürbasyon yapan Bangladeş uyruklu Sujon Ali (E-20) şikâyet üzerine aynı gün tespit edilerek tutuklandı.

Zanlı bugün 13.7.20 tarihinde cinsel taciz ve namus ve ahlaka aykırı davranışta bulunma suçlarından Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak teminata bağlandı.

Bugünkü teminat duruşmasında iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Boşnak meselenin tahkikatını yürüten polis memuru İbrahim Gökova’ yı şahadet vermek üzere tanık kürsüsüne çağırdı. Gökova yemin altında verdiği şahadette, zanlının 12.7.20 tarihinde Gazimağusa’ da Palm Beach plajında denizde yüzmekte olduğu bir esnada, az ilerisinde deniz içerisinde yüzmekte olan B.A ve M.H isimli kadınlara bakarak giymekte olduğu şortunu aşağı indirip cinsel organını görülebilecek bir şekilde ortaya çıkarıp cinsel organıyla oynamak ve mastürbasyon yapmak suretiyle cinsel taciz ve namus ve ahlaka aykırı davranış suçunu işlediğini söyledi.

Şikâyet üzerine zanlının aynı gün tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Gökova, zanlıya bugün itibarı ile işlemiş olduğu suçlardan yazılı dava tebliğ edildiğini, zanlının yazılı dava tebliğine ret yönünde cevap verdiğini belirtti.

Zanlının KKTC’ de çalışma izniyle bulunduğuna ve Haziran 2020 ay’ ı içerisinde izninin yenilendiğine dikkat çeken Gökova bu gibi suçların ülkede ciddi suçlar olarak görüldüğüne değindikten sonra ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Dilşah Karayel zanlının KKTC dışına çıkışını men ederek 5000 TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50000’ er TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. Teminat şartlarını yerine getirmemesi halinde ve her hâlükârda bir ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesi yönünde ayrıca emir verdi. (MHA)