Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne’de narkotik polisinin gerçekleştirdiği operasyonda tasarrufunda uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan zanlı Hüseyin Turul teminat talebi ile bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Murat Döşenci, huzurda bulunan zanlı Hüseyin Turul’un 15 Temmuz 2020 tarihinde, saat 21.30 sıralarında, Girne’de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, tasarrufunda bulundurduğu yaklaşık 4 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi yere attığı sırada tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Polis, olayın akabinde zanlının ikametgâhında yapılan aramada ise yatak üzerinde kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde kalıntısı, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet pipet ve yaklaşık 1 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare yapıldığını mahkemeye aktardı. Polis memuru Döşenci, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlının 3 bin TL nakit teminat yatırması ve 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.