Tüpcü Mehmet Hırsızlıktan Yakalandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da Posta Sokak içerisinde park halinde bulunan araç içerisinden cüzdan çalan zanlı Mehmet Sönmez tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Uğur Dilek olayla ilgili bulguları aktardı. Dilek huzurda bulunan zanlı Mehmet Sönmez'in 18 Ekim tarihinde Lefkoşa’da Posta Sokak içerisinde park halinde bulunan Zeliş Sarı’ya ait salon araç içerisinden, bir adet bayan cüzdanı ve içersinde muhafaza edilen 250 TL ve 150 Êuro nakit para ile adı edilen adına düzenlenmiş kimlik kartı ve sürüş ehliyetini çaldığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında bölgede bulunan kamera kayıtlarının incelendiğini ve zanlının araç içerisinden cüzdanı çaldığının açıkca görüldüğünü belirtti. Polis memuru Uğur Dilek tahkikatın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Mehmet Sönmez suçsuz olduğunu söyledi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi, 3 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 5 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı 1 ayı geçmeyen bir süre cezaevine gitti.