Temizlikçi Altınları Da Süpürdü

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da temizlikçi olarak çalıştığı evden ziynet eşyaları çalan zanlı Selda Çakmak tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Halil Metin olayla ilgili bulguları aktardı. Polis huzurda bulunan zanlı Selda Çakmak’ın Şubat 2015 ve Nisan 2016 tarihleri arasında Lefkoşa da meydana gelen müstahdem tarafından sirkat suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlının temizlikçi olarak çalıştığı evden alınan şikâyet üzerine 4 Nisan tarihinde konu evden ayrıldığı esnada durdurulduğunu ve şubeye götürüldüğünü söyledi. Polis zanlının üzerinde Bayan polisin yapmış olduğu arama esnasında cebinden çıkardığı cumhuriyet altınını odadaki dolap arkasına attığını söyledi. Polis zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini konu yerden toplamda 6 çeyrek, 6 yarım ve 3 adet tam cumhuriyet altını ve 300 TL nakit parayı çaldığını itiraf ettiğini söyledi. Polis memuru Halil Metin mesele ile ilgili olarak aranan emareler ve alınması gereken ifadeler olduğunu da belirterek zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının 8 gün daha soruşturma maksatlı poliste tutuklu kalmasına emir verdi.