Teminatla serbest bırakıldı

Mağusa’da kavga sırasında evni basan İbrahim Görkem Güvener, Hüseyin Atatüre ve Hasan Akmergiz ile Güvener’i bıçaklayan İskender Bayram tutuksuz yargılanacak.


Mağusa Suriçi’nde çıkan kavga esnasında taşlarla İskender Bayram’ın evini basan İbrahim Görkem Güvener, Hüseyin Atatüre ve Hasan Akmergiz ile evini basan şahıslardan zanlı Güvener’i bıçakla yaralayan İskender Bayram dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesin’de yargıç karşısına çıkarıldı. İbrahim Görkem Güvener, Hüseyin Atatüre ve Hasan Akmergiz , “Kasti hasar”, “Mülke tecavüz”, “Kavga”, “Rahatsızlık”, “Tecavüzkar alet taşıma” ve “Ciddi darp” suçlamaları ile İskender Bayram ise “Yaralama” suçlaması ile ilgili aleyhlerinde başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.


Birbirlerinden şikayetçi olmadılar, suçlarını kabul ettiler

Her iki olayın zanlıları dün yargıç karşısına ayrı ayrı çıkarıldı. Soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini Eser Çelebi, zanlı İbrahim Görkem Güvener, Hüseyin Atatüre ve Hasan Akmergiz ‘in 13 Ağustos tarihinde saat 03:30 raddelerinde Ahmet Ratip Sokak üzerinde yürürken yüksek sesle bağırarak şarkı söyleyip rahatsızlık yaptıkları esnada ayni sokakta ikamet eden zanlı İskender Bayram’ın öfkelenip kendilerini uyardığını ve bunun üzerine tartıştıklarını açıkladı. Zanlıların tartışmanın ardından olay yerinden aldıkları taşlar ile zanlı İskender Bayram’ın evinin giriş kapısını kırıp mülke tecavüz ettiklerini belirten Çelebi, zanlı Bayram’ı ciddi şekilde darp ettiklerini söyledi.

Zanlı Bayram’ın ise evin oturma odasına kadar giren zanlılardan İbrahim Görkem Güvener’i  tasarrufunda bulundurduğu ekmek bıçağı ile göğsünden yaraladığını belirten Çelebi, olay ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini ve birbirleri hakkındaki şikayetlerini geri çektiğini ifade etti.  Çelebi, zanlıların yargı sürecinde mahkemede hazır bulunmalarını temin etmek maksadı ile tüm zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.


Tutuksuz yargılanacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, İbrahim Görkem Güvener, Hüseyin Atatüre ve Hasan Akmergiz ve İskender Bayram’ın yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak kimlik ve pasaportlarına el konulması yönünde talimat verirken zanlı Güvener, Atatüre ve Akmergiz’in davalarında hazır bulunması için KKTC vatandaşı 1 kefilin 3 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamasına, zanlı Bayram içinse  KKTC vatandaşı 1 kefilin 5 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına karar verdi.


Havadis